Stai drept și controlează stresul!

Cum ar fi să-ți spun cineva, atunci când este cazul: stai drept și respiră corect ca să controlezi stresul? Cred că ar fi foarte bine!

Poziția incorecă și incapacitatea de a controla stresul sunt două din marile probleme ale omului modern. Statul la calculator, cu fundul pe scaun este una din marile păcate și un imens deserviciu adus sănătății. Apoi imposibilitatea de a controla stresul, de a face față emoțiilor și tensiunilor ruinează sistemul cardiovascular și ucide neuroni. Specialiștii au conceput pentru aceste situații dispozitive capabilă să te ajute să-ți corectezi poziția și sisteme speciale care te învață să respiri corect.

Știai că o respirație corectă, folosind diafragma, amplă și lentă este cea mai simplă cale care duce imediat la scaderea hormonilor de stres și implicit a efectelor negative pe care acesștia le provoacă în organism?

Stai drept și controlează stresul!

Aceste sisteme de trackere monitorizează activitatea, odihna și controlează respirația, amplitudinea și ritmul acesteia. Mai mult s-a stabilit, ca un argument în plus, al eficienței acestor sisteme wearables că există o certă interconectivitate între respirație, postură și controlul asupra stresului. Tehnologia inteligentă care stă la baza acestor sisteme este rezultatul a doi ani de cercetare și de colaborare interdisciplinară, inclusiv cu medici, care i-au ajutat și coordonat pe producători să perfecțione sistemele wearables respective pentru a corecta acele deficiențecare afectează sănătatea.

Sistemul care a rezultat se numește Prana și este singurul dispozitiv portabil care a juns atât de departe încât este capabil să identifice respiratie diafragmatică, mai multe modele de respirație toracică și în același timp să evalueze postura, ca element determinant al calității respirației, totul îmbinat cu o monitorizare a nivelului de stres.

Prana utilizează un mic senzor care este purtat pe zona taliei (la curea, la fustă), care ia în considerare efectele posturii asupra respirației și diferența între tipurile de respirații. Dispozitivul comunică cu o  aplicație de pe smartphon-ul utilizatorului printr-o conexiune bluetooth – cu un consum redus de energie.

cd302201104f9a23f5b2afcd5d93d236_original

Producătorii spun că dispozitivul ”știe” ce înseamnă tehnicile de relaxare, meditație și yoga. Nenumărate studii au dovedit că între respirație și postură și starea generală de sănătate există legături strânse și că o bună respirație poate ameliora și vindeca problemele legate de somn, anxietate, imunitate, tensiunii arteriale anormală, dureri cronice, depresie, ADHD, astm și altele. Toate acestea fac acest dispozitiv revoluționr în condițiile în care oamenii stau mai mult pe scaun decât în picioare, ceea ce este nesănătops și anormal, astfel că o bună postură poate ameliora aceste neajunsuri.

Prana poate să-l învețe pe utilizator diferite tehnici de respirație. Aparatul te notifică atunci când postura ta este vicioasă prin trimiterea unui semnal prin telefon, care te va avertiza ca nu stai într-o poziție corecă sau că nu respiri bine.

Sursa: wearables.com