Aplicație pentru părinți: uGrow monitorizează dezvoltarea bebelușului

uGrow este o aplicație pentru părinți, realizată de Philips Avent, care oferă consiliere în primele 1.000 de zile de la nașterea bebelușului.  Prin intermediul aplicației, mămicile vor primi sfaturi utile de la specialiști și vor învăța cum să monitorizeze singure evoluția micuțului lor.

uGrow este o aplicație pentru părinți disponibilă gratuit, care poate fi descărcată pe dispozitive cu iOS și Android. Mămicile o pot folosi pentru a primi sfaturi competente despre creșterea copilului, dar și pentru a umări evoluția celui mic. Datele introduse sunt memorate imediat și aplicația va trimite apoi notificări despre momentele importante în dezvoltarea copilului.

De asemenea, aplicația poate monitoriza somnul copilului și hrănirea lui, pentru ca mămicile să nu-și mai facă griji inutile, temându-se că micuțul lor nu primește suficient lapte. Datele pe care le analizează aplicația sunt introduse manual de către părinți și combinate cu informațiile primite de la gadgeturile conectate la aplicație, de exemplu aparatul de monitorizare a somnului. Astfel, se obține o consiliere personalizată, în funcție de dezvoltarea și nevoile fiecărui copil în parte.

Vezi și Smartwatch pentru copii, siguranță pentru părinți

Clipul video de mai jos arată cât de simplu se folosește această aplicație.

Aplicația uGrow permite inclusiv realizarea unui „jurnal de bebeluș”, prin introducerea fotografiilor și memoriilor scrise de părinți. Astfel, ei vor putea revedea ori de câte ori doresc momentele emoționante din viața lor alături de cel mic, cum ar fi ziua ieșirii din maternitate sau primii pași.

Dezvoltarea normală a bebelușului este monitorizată prin parametri specifici, precum greutatea și înălțimea. Fiecare progres al copilului este urmărit și memorat, iar datele astfel obținute pot fi oferite inclusiv medicului pediatru, în timpul consultației. Astfel, doctorul va primi de la părinți date concrete și corecte despre evoluția copilului, iar vizita va fi mult mai scurtă și productivă.

Te poate interesa și Medic pediatru și sfaturi pediatrice non stop, prin telefon

Un alt avantaj al aplicației este că simplifică foarte mult monitorizarea bebelușului, mai ales în cazurile în care micuțul s-a născut prematur sau a avut o greutate prea mică la naștere. Cu ajutorul uGrow, părinții vor fi mereu la curent cu evoluția copilului și pot verifica în orice moment informații esențiale despre semnale vitale ale celui mic.

De asemenea, această aplicație pentru părinți poate oferi sfaturi utile, personalizate, pentru părinții copiilor care au probleme cu somnul sau care nu prea vor să mănânce. Multe mămici se confruntă cu aceste provocări și deseori se îngrijorează fără motiv, crezând că bebelușul este bolnav. Pierd timp și bani mergând la medic, deși totul ar putea fi rezolvat mult mai simplu, prin stabilirea unui program corect de hrană și somn.

Primele 1.000 de zile de la naștere sunt critice pentru sănătatea pe termen lung a copilului.

Citește și „Craiu Mihai, pediatru”. Modestia unui medic, inițiatorul Spitalului Virtual pentru Copii