Cauți o aplicație să te laşi de fumat? 4 soluții care te pot ajuta.

Vrei o aplicație să te laşi de fumat? Desigur, în primul rând îţi trebuie un pic de voinţă! Apoi, ca ţi ușurezi efortul, descarcăţi pe smartphone una dintre alternativele gratuite de mai jos. Toate sunt disponibile atât pe Android cât şi pe iOS. Succes!!!

 1. Quit smoking – Quit Now!

Quit Smoking, Quit Now!

Este probabil cea mai folosită aplicație să te laşi de fumat, instrumentul cel mai complet pe care îl vei găsi atat în Google Play cat si în App StoreQuitNow! oferă în timp real statistici pentru a te ajuta  faci faţă anxietăţii: timpul (zile, ore, minute), de la ultima ţigară, câte ţigări ai evitat, banii pe care i-ai economisit.
De asemenea, QuitNow! îţi va oferi, pe baza datelor OMS, diverşi indicatori privind îmbunătăţirea stării de sănătate. Pe măsură ce avansezi, o lista de realizări se va debloca treptat pentru a te motiva şi mai mult în eforturile de a-ţi atinge obiectivul.
Cel mai important, cu QuitNow! îţi pot împărtăşi realizările: creazăţi profilul şi începi chat-ul cu alţii care renunţă la fumat, cere ajutor, sfaturi şi trucuri de la alţii, ţi prieteni şi oferăţi propriul sprijin, în orice moment.

Vrei să știi dacă țigara electronică e o soluție mai sănătoasă? Ei bine, nu e. Și ea poate cauza cancer.

2. Smoke Free, stop smoking

Smoke-Free-app

Este aplicaţia pe care a dezvoltat-o chiar ştiinţa. Peste 20 de tehnici diferite te vor ajută devii şi rămâi nefumător. Vezi câţi bani ai economisit, câte ţigări nu ai fumat, decât timp n-ai mai fumat, cât timp de viaţă ai recâştigat şi cum ţi s-a îmbunătăţit sănătatea.
Noteazăţi poftele şi obţine ponturi pentru a le combate.
Această aplicaţie este şi este primul studiu ştiinţific rulat în întregime prin intermediul unei aplicaţii. Acest lucru este însă absolut voluntar şi poţi descarcă aplicaţia fără să iei parte la experiment.

Citiți și despre cele 7 moduri în care telefoanele inteligente pot salva vieți

3. Get Rich or Die Smoking

Fumezi? De ce sa cheltui atât de mulţi pentru a-ţi deteriora sănătatea ? De ce nu-ţi cheltui banii într-un mod mai rezonabil?
Aceasta aplicaţie te ajută renunţi la fumat arătânduţi ceea ce-ţi poţi permite acum cu banii economisiţi.
Caracteristici: sistem de recompensare sofisticat, configurarea obiceiurilor de fumat, timp renunţat, comunitate, statistici, trofee, urmărire efecte asupra sănătăţii, etc.

Daca tot renunti la fumat, poate vrei sa faci si un pic de miscare.

4. UPDATE 2016. Aplicație să te laşi de fumat în limba română

ex smokers cum sa te lasi de fumat

Ex-Fumătorii este o aplicație personalizată și în românește, cu un producător prestigios: Uniunea Europeană. Grație acestei apartenențe este bine promovată și primește multe update-uri. Aplicația este disponibilă și în alte 22 de limbi în afară de română, dacă vă gândiți s-o recomandați unui prieten din străinătate 🙂 E gândită ca un susținător (iCoach) în stadii:

Etapa 1 – Nu intenţionez să renunţ la fumat

Etapa 2 – Ar trebui să renunţ la fumat, dar încă am îndoieli

Etapa 3 – Voi renunţa la fumat în scurt timp

Etapa 4 – Tocmai am renunţat la fumat

Etapa 5 – Am renunţat la fumat de ceva vreme

Dacă aveți iPhone, o puteți downolada gratis de aici iar dacă aveți un telefon Android, iată linkul către aplicație în Google Play.

Dacă nu ești încă sigur (nu e suficient să folosești o aplicație să te laşi de fumat), citește acest infografic despre cancerul pulmonar. Cifrele sunt copleșitoare.

Poate te interesează și cele 10 tehnologii care ne vor schimba viața

despre cancerul pulmonar