Aplicații care măsoară pulsul

Telefonul se transformă cu ușurință fie într-un cititor de cărți, într-o cameră foto, într-un detector de stres, într-un calculator eficient de calorii ori într-un aparat care măsoară pulsul.

 

Bătăile inimii diferă de la o persoană la alta. Pulsul are o valoare mică atunci când ești în repaus și crește atunci când faci o activitae fizică. Valorile pulsului pot fi modificate fie de temperatura mediului, poziția corpului, greutate, dar și de folosirea unor medicamente. Atunci când inima pompează sânge prin organism, poți simți niște pulsații în unele vase de sânge de la suprafața pielii, cum sunt cele de la încheietura mâinii ori în zona gâtului. În era digitală, o aplicație care măsoară pulsul pe telefonul mobil îți poate salva chiar viața.

 

citește și

Brățara Google pentru monitorizarea continuă a stării de sănătate

 

Dacă ai un smartphone și vrei să încerci aceste noi tehnologii, ai la îndemână câteva aplicații care măsoară pulsul:

Instant Heart Rate este o aplicație care măsoară bătăile inimii așa după cum îi spune și numele. După ce o descarci de aici, deschide aplicația și pune degetul arătător pe camera foto a telefonului. După ce îl va detecta, aplicația care măsoară pulsul va afișa pe ecran o diagramă cu bătăile inimii în timp real. Aplicația este gratuită în sistemul de operare Android.

Heart Rate – este gratuită în sistemul de operare IOS și o poți descărca aplicația de aici. Pentru a afla numărul bătăilor inimii pe minut, utilizitatorii trebuie să pună degetul arătător pe camera foto a telefonului mobil timp de câteva secunde.

Cardiograph – o găsești și în versiunea pentru IOS și pentru Android. Modalitatea de a înregistra bătăile inimii este aceeași ca la celelalte aplicații care măsoară pulsul despre care am scris mai sus.

 

citește și

Medicina digitală contribuie în mod esențial la sănătatea oamenilor

 

Din orice sistem de operare ai descărca aplicații care măsoară pulsul, poți adăuga pe telefonul tău mobil profilele mai multor persoane, să spunem ale celorlalți membri ai familiei, care și ei își pot înregistra activitatea inimii și menține istoricul valorilor.

 

Dacă vrei să afli care este valoarea pulsului normal, citește și:

Care este pulsul normal?