Aplicații gratuite Android pentru medici și studenți

În mod cert, în ceea ce privește secțiunea dedicată de aplicații gratuite Android pentru medici și studenții la medicină este mult în urmă comparativ cu ceea ce oferă Apple, însă pe bani. Dar există posibilitatea de a recupera mult din declaj tocmai prin gratuitatea  aplicațiilor Android pentru medici și, nu în ultimul rând, pentru studenții la medicină.

Apple și-a fidelizat masiv domeniul medical oferind aplicații extrem de utile pentru medici și studenți, ceea ce face ca circa 80% din medici și studenții la medicină să folosească terminale produse de Apple. Android a găsit o mică breșă pe care o speculează cu ambiție. Aplicațiile care rulează în programul iOS, gândite și dedicate medicilor sunt contra cost. Unele costă mult, altele foarte mult, altele – puține – au tarife modice, altele, foarte puține, sunt gratuite. Breșa pentru Android o reprezintă dezvoltarea intensă a unor aplicații gratuite dedicate studenților și medicilor.

Am adunat cele mai bune aplicații gratuite Android pentru medici și studenți.

Anatomy Guide (Pocket Book) sau ghidul de anatome. Anatomia și fiziologia umană este temelia școlii de medicină. Studenții la medicină, asistenții medicali, paramedici, alți profesioniști din domeniul sănătății învață anatomie pe pâine. Plus anatomie microscopică. Totul, sau aproape totul, este adunat în această aplicație. Utilizarea este relativ simplă, bine structurată, iar explicațiile sunt concise, lămuritoare și extrem de utile. Un minus al aplicației este rezoluția relativ mică a imaginilor. 

Te va interesa și: Rezistența la antibiotice, redusă cu ajutorul unei aplicații pe iPhone

Varianta pentru Android a aplicației se poate descărca AICI.

Medscape a fost pentru prima dată accesibil prin iOS. Este considerată una dintre cele mai bune aplicații pentru medici și studenți. Android a reușit recent o variantă a acestei aplicații compatibilă cu sistemul său de operare. Aplicația Medscapes este cea mai bine cotată și a avut cea mai rapidă creștere Mobile App gratuit pentru profesioniștii din domeniul sănătății, cu peste 4 milioane de utilizatori înregistrați. Medscape de la WebMD (www.medscape.com) este cea mai importantă resursă medicală, cea mai utilizată de către medici, studenți la medicină, asistenți. Se poate spune că aceasta este cea mai populară aplicație pentru medici, iar pentru utilizatorii Android este gratuită.

Varianta pentru Android a aplicației se poate descărca AICIVarianta pentru iSO a aplicației o găsești AICI

Citește și: Aplicații Android de sănătate. Top 7

Cea mai bună caracteristică disponibilă în App Medscape este considerată secțiunea dedicată medicamentelor, care poate identifica orice pastilă, are un ghid complet al substanțelor active și o listă permenent actualizată a medicamentelor. Această secțiune a aplicației permite compararea medicamentelor, efectele, efectele adverse, metabolizarea acestora și altele. 

120 000 de definiții care lucrează perfect în offline

Dorland’s Illustrated Medical. Indiferent de modul în care ai concepe o listă cu cele mai bune aplicații aceasta este una din cele mai bune aplicații gratuite Android pentru medici și studenți. Este concepută pentru a îmbunătăți înțelegerea asupra terminologia din domeniul medical. Sunt incluse 120.000 de definiții și 1500 ilustrații clare. Pentru completa înțelegere a cuvintelor și noțiunilor noi în medicină, este completată cu 500 de noi ilustrații. Aplicația funcționează pe cuvinte cheie.

Cei care au conceput acest instrument au găsit și o formulă logică de înțelegere a noțiunilor scrise greșit și oferă variante de corectare a noțiunii, ceea ce este un ajutor important în plus pentru studenți și rezidenți, dar nu doar pentru ei. Printre caracteristicile care merită laudate ale acestei aplicații gratuite Android pentru medici și studenți se numără și salvarea căutărilor, o noțiune nouă în fiecare zi, capacitatea de a lucra online și offline.

Varianta pentru Android a aplicației se poate descarca AICI.

Manuale digitale sau aplicații gratuite Android pentru medici și studenți?

Diseases Dictionary. Dicționarul bolilor. Pe lista cu aplicații gratuite Android pentru medici și studenți aceasta se evidențiază. Dicționarul funcționează perfect în offline. Conține o listă de tulburări medicale și boli, împreună cu simptome și cele mai bune strategii terapeutice. Dicționarul este un manual util pentru căutări de urgență după numele afecțiunii pentru a ajuta medicii, studenții și pe cei interesați de acest domeniu, dar în cautarea de date corecte. Dicționarul este utilizat fără reticente de medici și de specialiști pentru că este un instrument cu adevărat util. În plus Android îl oferă gratis!

Colaborarea este posibilă! Ceas smartwatch Android Wear conectat la iPhone

Manualul conține tot, de la diabet, la gripă, de la dureri de spate, herpes, anemie, până la HIV și pneumonie. Descrierea în detaliu a tuturor simptomelor majore, plus cauze, factori de risc, complicații, teste utile și tratamente, și medicamente recomandate.

Varianta pentru Android a aplicației se poate descarca AICI.

Cele mai bune caracteristici ale dicționarului. Are funcția de căutare rapidă. Dicționarul redă cuvinte în timp ce sunt tastate (după principiul google). Sunt incluse calculatoare medicale și detalii despre utilizarea instrumentelor medicale, sistemele de interpretare și testare clasificate în funcție de specialitate, cum ar fi pulmonare, cardiologie, neurologie, oncologie și așa mai departe.

Citește și: Un smartphone devine un dispozitiv medical

Sindromul stagiarului. De luat aminte!

Aplicațiile pentru medici și studenții la medicină, înclusiv aceste aplicații gratuite Android pentru medici și studenți au și un revers al medaliei, dincolo de utilitatea lor certă. Toți cei care le folosesc, dar mai ales studenții dezvoltă o stare de axietate care poate ajunge până la depresie. Suferința a fost numită ”sindromul stagiarului”. Este vorba despre o stare provocată de empatie ca urmare a studiului simptomatologiei bolilor. Studenții, medicii stagiari ajung să perceapă și ei simptomele bolilor respective. Suferința pare să fie mult mai acută în cazul celor care folosesc aplicațiile medicale și farmaceutice.

Sursa: techyhum.com