Aplicații Android de sănătate. Top 7

Din ce în ce mai multe aplicații Android de sănătate sunt descărcate pe telefoanele cu cel mai popular sistem de operare din lume. Iată primele 7 propuneri ale medicilor.

Sănătatea digitală este recunoscută ca parte din viitorul medicinei. În cadrul ei, capacitatea oamenilor de a se menține sănătoși este un pilon important, iar astăzi în Google Play găsim nu mai puțin de 50,000 de aplicații Android de sănătate care ajută la acest lucru.

Ai putea fi interesat și de articolul Aplicații Android de slăbit – Top 3.

Aplicații Android de sănătate

Topul alcătuit de medici pentru aplicații android de sănătate arată astfel:

  1. Weight Watchers Mobile este aplicația care promovează un stil de viață sănătos. Ajută la numărarea caloriilor folosind un sistem de puncte și pune la dispoziția ta o mulțime de rețete sănătoase, sugerându-ți meniuri cu puține calorii. Este gratuită. Citește și MyFitnessPal, un calculator de calorii eficient
  2. White Noise Lite generează sunete pe o gamă largă de frecvențe, fiind recomandată persoanelor care au probleme cu somnul și adorm foarte greu. Aplicația induce relaxarea și reduce stresul acumulat peste zi, fiind recomandată și pentru calmarea copiilor agitați, care plâng. Calmează durerile de cap și reduce intensitatea migrenelor. Folosirea aceste aplicații gratuite nu exclude vizita la medic și găsirea adevăratei probleme de sănătate.
  3. Lose It! Este una dintre aplicațiile pentru slăbit care îți oferă tot felul de calcule și grafice pentru a-ți fi mai ușor să scapi de kilogramele în plus. Aplicația calculează carbohidrații, grăsimile și nutrienții pe care trebuie să-i consume astfel încât să slăbești. În plus, aplicația îți recomandă și exerciții pe care poți să le faci.
  4. RunKeeper vine cu următoarele funcții care îți vor folosi cu siguranță: distanța parcursă în fiecare zi, durata fiecărei alergări, măsurarea ritmului cardiac, afișarea traseului, dar și viteza medie. AI putea fi interesat și de Sfaturi pentru alergat prin pădure
  5. Instant Heart Rate este aplicația aprobată chiar de Comisia Europeană de Sănătate. Îți măsoară bătăile inimii și o înregistrează automat în istoricul măsurătorilor. Este gratuită pentru sistemul Android. Citește mai multe aici.
  6. Fooducate – Healthy Food Diet (Fooducate) este aplicația ce te ajută să afli cantitatea și calitatea nutrienților și, în plus, îți oferă alternative mai sănătoase la unele produse alimentare care nu sunt atât de benefice pentru sănătate.
  7. Glucose Buddy, special creată pentru diabetici, îți monitorizează nivelul glicemiei, al hemoglobinei glicate și alți parametrii ai afecțiunii pe care-i poți transmite medicului tău. De asemenea, în aplicație poți întregistra consumul zilnic de carbohidrați. Citește aici, pe larg, despre valoarea glicemiei normale.

Citește și Aplicație de rețete pentru diabetici

Sursa text: mhealthnews.com. Sursă foto: pixabay.com