Aplicație de rețete pentru diabetici
Diabetul zaharat reprezintă una dintre cele mai răspândite boli cronice din lume. Cum regimul alimentar este foarte important pentru ținerea sub control a afecțiunii, folosește această aplicație de rețete pentru diabetici.
Tehnologia a venit în ajutorul bolnavilor de diabet cu numeroase gadget-uri și aplicații pe telefoane mobile, care permit pacienților să-și țină boala sub control și să ducă o viață aproape normală. Citește mai multe aici.
Aplicație de rețete pentru diabetici
Pe lângă aplicațiile de monitorizare a glicemiei, de numărare a caloriilor de la fiecare masă, tehnologia îi ajută pe pacienți punându-le la dispoziție Diabetes Recipe App, o aplicație pe telefonul mobil de rețete pentru diabetici. Aceasta conține câteva sute de rețete pentru o dietă sănătoasă. Aplicația este actualizată săptămânal, este gratuită și o poți descărca în sistemele de operare iOS și Android.
Poți căuta rețetele în funcție de numărul caloriilor pe care trebuie să le consumi la fiecare masă, de valoarea carbohidraților, de tipul de masă (mic-dejun, prânz sau cină), de timpul de pregătire pe care-l ai la dispoziție, dar și de timpul de gătire al ingredientelor. Folosind aplicația Diabetes Recipe App, planificarea meselor și prepararea fiecărui fel principal sau gustare va deveni un lucru mult mai ușor, știind chiar din momentul inițial câte calorii va avea o porție gătită.
În plus, în secțiunea Forum (intră aici) din aplicația de rețete pentru diabetici poți interacționa cu peste 170.000 de pacienți diagnosticați cu diabet zaharat. Vei fi la curent cu știri de ultimă oră din lumea medicală, vei afla ce device-uri au mai apărut pentru a-ți ușura controlul glicemiei, vei putea împărtăși la rându-ți din experiență.
Citește și 8 descoperiri revoluționare pentru diabetici
Despre diabet
În România sunt aproape două milioane de bolnavi de diabet (aproximativ 11,6% din populația țării). În plus, sunt peste trei milioane de români cu prediabet.
Citește despre cum diabeticii români își scriu singuri viitorul
Diabetul este o boală de metabolism și se împarte în două categorii: diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2.
Bolnavii cu diabet de tip 1 au nevoie de insulină în fiecare zi pentru a supraviețui. Diabetul de tip 1 se dezvoltă cel mai adesea la tineri și copii, dar poate apărea la orice vârstă. Dacă sunt ignorate simptomele (senzație permanentă de foame, pierdere în greutate, senzație crescută de sete), o persoană cu diabet de tip 1 poate intra în comă diabetică.
Numărul bolnavilor cu diabet de tip 2 este cel mai numeros. Această formă de diabet este asociată cu obezitatea, stil de viață dezorganizat, mese luate în fugă și cu multe calorii, cazuri de diabet în familie, sedentarism. Simptomele apar treptat.
Ai putea fi interesat și de Diabetul de tip 2 va putea fi depistat, in salivă, cu ajutorul smartphone-ului
Regimul alimentar în diabetul zaharat de tip 1 și 2 este foarte important, indiferent dacă tratamentul constă în medicație sau injectarea insulinei. Cu ajutorul dietei, diabetul zaharat poate fi ținut sub control. Pentru bolnavii de diabet, adoptarea unui regim alimentar bazat pe consumul de alimente cu indice glicemic (IG) scăzut reprezintă cheia menținerii sănătății. Tocmai de aceea, este important ca diabeticul să știe câte calorii consumă la o masă, care este procentul de glucide, lipide, aportul de fibre și, nu în ultimul rând, care este indicele glicemic al alimentelor. Dieta pacientului cu diabet este una pe termen lung și trebuie respectată cu strictețe.
De reținut!
Regimul unui pacient cu diabet zaharat este unul potrivit pentru toți cei care își doresc să mănânce echilibrat și să-și însușească un stil de viață sănătos pe termen lung. Consumul alimentelor mai puțin procesate, a legumelor și fructelor, cerealelor integrale, dar și renunțarea (pe cât posibil) la dulciuri, cărnuri și grăsimi, fac parte dintr-un stil de viață sănătos.
Citește și Aplicatii diabet – Top 2015