Teenage girl text messaging on her phone

Aplicațiile pentru dispozitivele mobile cartea de vizită a marilor companii

Un nou studiu Oracle relevă faptul că o experiență neplăcută cu aplicaţiile mobile ale unei companii reduce şansele ca ei să folosească produsele sau serviciile acesteia. Peste 55% din utilizatorii dispozitivelor mobilerenunță să mai cumpere produsele unei companii care nu este accesibilă în mediul virtual.

Potrivit raportului aplicațiile compatibile cu sistemele mobile sunt deja mai mult decât obligatorii pentru toate companiile în condițiile în care 39% dintre utilizatori cumpără sau recomandă anumite produse în funcție de imaginea acestora din mediul virtual, iar o experienţă plăcută prin intermediul aplicaţiilor mobile, determină 55% dintre utilizatori să ignore produsele respectivei companii. Ok, foarte bine, dar ce legătură există între acest studiu și industria de sănătate sau industria de sănătate digitală?

Citeste si: 8 descoperiri revoluționare eHealth pentru diabetici

Legătură stă în faptul că dacă o companie – indiferent de domeniul ei de activitate, nu poate oferi clienților actuali sau viitori o interacţiune mobilă plăcută, care să reflecte valorile brandului, riscă marginalizarea.

Suhas Uliyar, vicepreşedinte de strategie mobilă şi produse mobile în cadrul Oracle spune: „O experiență captivantă și personalizată oferită clienților a devenit noua armă în războiul pentru clienţii din generaţia Millenials. Companiile care nu pot aduce valoare adăugată clienților şi experienţe mobile convenabile, funcționale și relevante vor avea mici șanse de a se remarca într-un top”.

Raportul arată de asemenea, că generaţia Millenials nu este atrasă de comunicări nesolicitate prin notificari Push care nu sunt relevante pentru nevoile lor individuale, dar sunt mulţumiţi de serviciile de suport cu valoare adăugată prin comunicare, pe care unele companii le oferă.

73% apreciază posibilitatea de a cumpăra produsul sau serviciile unei companii folosind o aplicație mobilă. Totodată, 71% apreciază posibilitatea de a achita facturi pentru diverse servicii, iar 65 % apreciază posibilitatea de a raporta unei companii probleme sau plângeri prin intermediul unei aplicații mobile.

Citeste si: Dispozitivele purtabile pentru fitness cuceresc piața

În acest context, mai mult de jumătate (56%) preferă să nu primească notificari Push. Același procentaj reacționează rar la notificarile Push pe care le primesc, chiar dacă aproape 50% dintre aceștia admit că notificările respective sunt personalizate.

Studiu arată și rezultate regionale specifice: tinerii din regiunea Asia-Pacific sunt mult mai avansaţi în utilizarea aplicațiilor din toată gama, respectiv cele legate de locul de muncă și alte funcții „serioase”. Aproape de trei ori mai mulți membri ai generaţiei Millenials din regiunea Asia-Pacific evaluează aplicațiile de lucru sau de securitate ca „must-have” absolut, indiferent de domeniul acestora, deci inclusiv cele din eHealth comparativ cu cei din regiunea Europa – Africa.

O constatare care spune mai mult decât orice alt studiu, analiza sau grafic comparativ. Milenialii din întreaga lume au descărcat fiecare în medie între 20 şi 25 de aplicații pentru mobil, 40% din aplicații au fost plătite, faceți calcului sumelor care sunt puse în joc și ce cifre de afeceri se pot prefigura. Pentru aceștia aplicațiile mobile reprezintă resurse necesare în viețile lor de zi cu zi.