ASICS achiziționează aplicația fitness Runkeeper

ASICS Corporation a anunţat, printr-un comunicat de presă din care cităm în continuare, a semnat o înţelgere pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile FitnessKeeper – compania care operează aplicaţia fitness Runkeeper.

Aplicația fitness Runkeeper

Runkeeper este o aplicaţie smartphone care poate urmări şi înregistra activitități sportive cum ar fi: alergare, mers sau ciclism prin intermediul GPS-ului. Este unul dintre liderii la nivel mondial în domeniul aplicaţiilor fitness ce are peste 33 de milioane de utilizatori în întreaga lume. Furnizează utilizatorilor notificări despre distanţa parcursă, ritmul exerciţiilor şi dispune de funcţii de înregistrare şi analiză care îi ajută pe utilizatori vizualizeze şi şi atingă obiectivele propuse. Astfel, pentru utilizatori, sportul devine mai distractiv.

Piaţa aplicaţiilor fitness este în continuă creştere datorită sporirii gradului de conștientizare a oamenilor asupra stării lor generale de sănătate, a creşterii pieţei de telefoane smartphone şi a dezvoltării tehnologiei în domeniul dispozitivelor purtabile.

ASICS a luat decizia de a cumpăra Runkeeper, un brand recunoscut la nivel global şi cu o bază de utilizatori internaţională, deoarece crede integrarea acestei aplicaţii cu competenţa tehnologică ASICS va conduce la creşterea continuă a valorii companiei. Prin această achiziţie, ASICS va putea stabili un nou canal de marketing one-to-one folosind baza de date Runkeeper.

Jason Jacobs, fondatorul şi CEO-ul lui Runkeeper spune în urma tranzacţiei numărul angajaţilor săi de la Boston, acum în jur de 40, va creşte simţitor.

Această tranzacţie survine după alte două tranzacţii importante în acest domeniu. În august 2015, Adidas a plătit 240 de milioane USD pentru a achiziţiona Runtastic, iar cu un an în urmă Under Armour a plătit 475 de miloane USD pentru MyFitnessPal (80 de milioane de utilizatori) şi 85 de milioane USD pentru Endomondo (20 de milioane de utilizatori).

Prin adăugarea lui FitnessKeeper în ASICS Group, compania declară că urmăreşte şi ajute clienţii aibă experienţe sportive sănătoase şi distractive furnizându-le conţinut şi servicii noi cu ajutorul tehnologiei digitale.

Citeste si Brandurile sport – viitorul in materie de dispozitive purtabile