aplicatii pentru alergat

Aplicații pentru alergat: Adidas a cumpărat Runtastic

O nouă mișcare gigant pe piața de aplicații pentru alergat, după ce UnderArmour achiziționase la începutul anului Endomondo și MyFitness Pal, pentru 500 de milioane

Adidas a anunțat azi achiziția aplicației Runtastic, un startup austriac pornit in 2009 și care acum era deținut în majoritate de gigantul media german Axel Springer.

Cu 140 de milioane de download-uri și un număr de 70 de milioane de utilizatori înregistrați, Runtastic e deja un brand în Europa în piața de aplicații de alergat, dar e încă puțin cunoscut în Statele Unite. Pentru asta, Runtastic deschisese de curând birouri în San Francisco. Dincolo de aplicații pentru alergat, aflate în centru ecosistemului și comunității, Runtastic a dezvoltat nu mai puțin de alte 20 de aplicații pentru fitness, anduranță, ciclism etc. Aplicațiile se conectează la smartwatch, ceasuri cu monitor cardiac sau senzori.

Achiziția a fost una dintre ultimele mișcări strategice de anvergură posibile pentru Adidas, rămasă în ceea ce privește inovația și digitalizarea în urma marelui rival Nike și, mai nou, și în urma mai noilor (fondați în ’96) UnderArmour. Iar originea german(ic)ă a celor trei părți implicate în afacere (Runtastic, Axel Springer și Adidas) a fost un motiv în plus.

Două nume din Top 5 aplicații pentru alergat pentru Android şi iOS (dacă nu cumva chiar primele două, după numărul de utilizatori din România) și-au schimbat proprietarul.  Ba, mai mult, noul proprietar nu mai este un producător de aplicații/conținut, ci un furnizor de echipament sportiv. Este o dovadă că viitorul sănătății personale este digital.

 

Citește și despre Tendințele anului în sănătatea digitală