Calendar fertilitate. 5 aplicații gratuite

Fiecare vârstă are avantajele sau dezavantajele ei, dar fiecare femeie poate decide singură când e momentul pentru a ține în brațe un bebeluș. Pentru aceasta, aplicațiile de tip calendar fertilitate sunt uneltele cele mai la îndemână pentru evidența perioadelor fertile.

Aplicațiile calendar fertilitate sunt o metodă foarte accesibilă pentru a afla în orice moment care este perioada fertilă din lună. Aceste aplicații calendar fertilitate îți calculează exact perioadele în care poți rămâne însărcinată cel mai ușor, precum și pe cele de infertilitate. Elementul comun pentru aceste aplicații îl reprezintă notarea primei zile de menstruație.

Citește și Aplicație pentru calendar menstrual în limba română

Dacă îți planifici o sarcină, cunoașterea perioadelor de ferilitate te ajută să devii mai ușor mamă. Folosește aplicațiile calendar fertilitate instalate pe telefonul mobil și profită la maximum de perioadele fertile.

5 aplicații calendar fertilitate

Pink Pad Period & Fertility Tracker Pro este o aplicație dedicată femeilor care își plănuiesc întemeierea unei familii. Îți monitorizează ciclul menstrual cu precizie și, cel mai important, estimează când încep zilele cu fertilitate crescută. Mai mult de atât, te atenționează sonor când este prima zi fertilă din perioadă.

Period Tracker – Woman Diary te ajută să urmărești ovulația, să îți notezi în jurnalul din aplicație simptome sau orice alt amănunt ce ți-ar putea fi de folos în urmărirea evoluției ciclului menstrual din fiecare lună, te ajută să afli care sunt cele mai fertile zile și când ai cele mai mari șanse să rămâi însărcinată.

Fertility Friend este aplicația ce te ajută cu ajutorul unui calendar codat în culori să urmărești care sunt cele mai fertile zile din lună. Este foarte ușor de folosit atât în sistemul de operare Android, cât și iOS.

Get Baby promite să te ajute să-ți îndeplinești visul de a deveni mamă. Nu îți spune doar care sunt zilele în care ar trebui să fii mai activă din punct de vedere sexual, pentru a-ți mări șansele de a rămâne însărcinată, dar cu ajutorul unui element distractiv, poți afla în funcție de ziua conceperii, dacă vei avea fată sau băiat. Gratuită pentru sistemul de operare Android.

Clue este o aplicație pentru telefonul mobil cu ajutorul căreia poți calcula perioada fertilă din lună. Dacă nu îți dorești să rămâi însărcinată, poți folosi aplicația și pentru contracepție. Cu cât ai ciclul menstrual mai regulat și datele introduse în aplicație sunt mai exacte, cu atât precizia aplicației este mai mare. Ideea aplicației îi aparține Idei Tin, care a conceput aplicația dorind să știe cât mai exact care sunt perioadele de fertilitate. Adăugând toate datele legate de ciclul menstrual (durată, culoare, simptome, stări) într-un algoritm bine gândit, acesta îți poate spune cu precizie care este cea mai fertilă perioadă. Vezi cum funcționează aici.

Ți-ar putea fi utile și informațiile din acest articol Aplicația smartphone care îți arată bioritmul

Vârsta și perioadele fertile

Perioada cea mai fertilă este între 20 și 24 de ani, iar între 20 și 30 de ani este perioada optimă pentru a duce o sarcină la bun sfârșit fără riscuri. Odată cu împlinirea vârstei de 30 de ani, fertilitatea începe să scadă gradual, ovulația tinde să se deregleze, iar fertlizarea ovulului se produce mai greu. După 40 de ani, șansele de a rămâne însărcinată scad foarte mult, sub 5%, dar în același timp cresc și riscurile pentru sănătatea fătului, cât și a ta. Statisticile spun că sub 1% dintre femeile cu vârstele între 40 și 44 de ani duc o sarcină la bun sfârșit și dau naștere unui făt sănătos.

Ai deja un copil? Sigur te-ar interesa și Smartwatch pentru copii, siguranță pentru părinți

Surse text și foto: www.copilul.ro, www.healthandmindcare.com, www.louloublog.pl