Ceas care măsoară tensiunea arterială cu precizie medicală de la Omron

Compania Omron a dezvoltat un ceas care măsoară tensiunea arterială cu aceeași precizie la tensiometrele.

Ideea a fost de a miniaturiza un tensiometru normal care să măsoare eficient și precis tensiunea, dar să aibă design-ul unui ceas inteligent şi care să integreze și funcţiile smart ale unui astfel de gadget.

Conform Societății Române de Hipertensiune, aproape 45% dintre adulții din România suferă de hipertensiune. Aceasta nu prezintă de fiecare dată simptome, fiind numită și „ucigaşul tăcut”, pentru că poate să nu se manifeste o perioadă îndelungată, agravându-se fără ca pacientul să îşi dea seama. De aceea, măsurarea tensiunii arteriale este esențială pentru menținerea sănătății și prevenirea agravării problemelor.

Citeşte şi Tensiunea normală. Ce valori are?

Dispozitivul HeartGuide aşteaptă aprobarea din partea FDA (Agenția americană a produselor alimentare și a medicamentelor), ceea ce îl și diferenţiază de alte gadget-uri pentru măsurarea tensiunii – utilizează o manşetă gonflabilă miniaturală care face posibile măsurătorile.

Noul ceas care măsoară tensiunea face analize oscilometrice la apăsarea unui buton, poate realiza măsurători automate pe durata nopții, un aspect important pentru pacienţii hipertensivi. Este primul astfel de dispozitiv de dimensiunea unui ceas ce folosește un sfingomanometru încorporat pentru date de înaltă precizie, care pot fi obținute în general doar prin utilizarea tensiometrelor. Ceasul este sincronizat cu aplicația specifică, la care transmite informaţiile în timp real.

Te poate interesa şi Noile modele de smartphone îţi vor putea măsura tensiunea arterială

Noul produs are dimensiunea unui ceas normal, fiind disponibil în trei dimensiuni: mic, mediu, mare.

Oferă şi opţiunea de a trimite notifcări, monitorizarea pașilor și a somnului prin senzorii de mișcare integrați. Bateria durează cel puțin 2 săptămâni sau 50 măsurători, destul de eficient pentru un ceas inteligent.

Se aşteaptă aprobarea dispozitivului în toamna acestui an. Prețul propus este de 350$, dar nu este stabilit cu exactitate.

Citeşte şi Noul Apple Watch 3, cel mai bun ceas pentru monitorizarea cardiacă

Surse: Android Headlines, Gadgets and Wearables, Wareable