Noul Apple Watch 3, cel mai bun ceas pentru monitorizare cardiacă

Apple a lansat Apple Watch Series 3, care este prezentat drept cel mai bun ceas pentru monitorizare cardiacă existent pe piață. Pe 19 septembrie va deveni disponibil și noul sistem de operare, watchOS 4.

Noul ceas inteligent poate fi cumpărat începând cu 22 septembrie și are mai multe îmbunătățiri față de modelul anterior. Comparativ cu Apple Watch 2, Series 3 este cu 70% mai rapid, iar unele modele pot funcționa și pe post de telefon mobil, permițând apeluri de voce și mesaje.

Apple se laudă anul acesta în special cu sistemul mai performant de monitorizare cardiacă, disponibil pe noul ceas.  De altfel, Jeff Williams, COO Apple, a declarat în cadrul evenimentului de lansare pe de 12 septembrie că Apple Watch este cel mai bun ceas pentru monitorizare cardiacă din lume și cel mai folosit.

Vezi și Apple Watch ar putea detecta din timp semnele unui atac de cord

Noi opțiuni la acest ceas pentru monitorizare cardiacă

Noul Apple Watch Series 3 arată inclusiv pulsul în perioada de repaus și din timpul recuperării după un efort fizic intens. Acești doi indicatori sunt extrem de importanți, pentru că pot arăta o ameliorarea sau o degradare a stării de sănătate.  De asemenea, ceasul poate fi setat să trimită notificări atunci când pulsul crește peste o anumită limită, cum se întâmplă deseori când facem efort fizic sau trecem printr-o perioadă foarte stresantă.

Totodată, Williams a mai anunțat că Apple va lansa un proiect numit Apple Heart Study, cu ajutorul unor parteneri din domeniul medical. Studiul va completa actuala cercetare făcută de Apple în acest domeniu, date care au permis Apple Watch să poată detecta anomaliile cardiace cu o precizie de 97%.

Desigur, ceasul Apple nu poate fi folosit deocamdată pentru diagnosticarea afecțiunilor inimii, dar este foarte util pentru monitorizare cardiacă, pentru screening. Pe lângă utilizarea drept ceas pentru monitorizare cardiacă, unele modele de Apple Watch Series 3 pot fi folosite și pe post de telefon mobil, pentru apeluri vocale sau mesaje text.

Te poate interesa și Apple cumpără Beddit, producător de sisteme de monitorizare a somnului

Gadgetul este disponibil în doua variante – numai cu GPS sau cu GPS și celular. Acesta din urmă are tehnologie LTE și UMTS, care permite ceasului să treacă automat în modul celular atunci când se află la distanță de iPhone. Ecranul funcționează pe post de antenă, iar în loc de cartela SIM există un card electronic foarte mic, eSim, care este încorporat în ceas.

Vezi și Puls normal: cum variază bătăile inimii

De asemenea, utilizatorul poate asculta melodiile preferate în timp ce face mișcare și poate comunica ușor cu asistenta digitală Siri, prin intermediul ceasului. Toate acestea vor fi posibile chiar dacă persoana care îl folosește nu are asupra sa și telefonul mobil.

Apple Watch Series 3 va fi disponibil în trei variante de culoare, iar utilizatorii vor putea alege între curele de piele sau textile. Există și variante premium, foarte elegante și, desigur, destul de scumpe.

Sursa: The Verge

Citește și Ce face Apple Watch și de ce evită aplicațiile eHealth?