Ceas cu senzor EKG care te ajuta sa descoperi tulburarile de ritm cardiac

O companie chineza a lansat un ceas cu senzor EKG, care este mai ieftin ca un Apple Watch seria 4. Si acest gadget poate face insa electrocardiograme, astfel incat va detecta tulburarile de ritm cardiac.

Cand a fost lansat noul Apple Watch seria 4, cea mai importantă funcție oferită, în premieră mondială, a fost posbilitatea de face un EKG. Desigur, prețul unui astfel de ceas inteligent este destul de mare: peste 500 de dolari. Acum a apărut însă un alt model, mai accesibil, produs de compania chineză Huami, care colaborează cu Xiaomi.

Noul ceas cu senzor EKG se numește Amazfit Verge2 și are senzor EKG și monitor cardiac. Electrocardiogramele făcute pot fi păstrate timp de 7 zile în memoria ceasului. În plus, acest gadget are eSIM, un microchip care permite conectarea aparatului la rețeaua de telefonie mobilă, astfel încât ceasul poate fi folosit și pentru apeluri telefonice. De asemenea, este dotat cu tehnologie care permite efectuarea unui apel de urgență chiar și fără ajutorul unui smartphone.

Amazfit Verge2 are și funcție GPS care poate monitoriza automat 10 sporturi diferite, printre care: plimbare, alergare, mers pe bicicletă sau fotbal. Trebuie menționat însă că acest ceas nu a primit încă aprobare de la autorități pentru a putea fi conisderat dispozitiv medical, prin urmare nu putem ști cât de precise sunt aceste EKG-uri. Prin urmare, orice rezultat anormal obținut în urma unei electrocardiograme cu acest ceas ar trebui verificat printr-un EKG cu aparat autorizat.

Iată și specificațiile tehnice ale acestui ceas cu senzor EKG:

  • Ecran AMOLED de 1,39 inci, cu rezoluție 454 x 454 pixeli
  • Procesor Snapdragon Wear 2500
  • 4GB stocare pe eMMC și memorie de 512MB
  • Conexiune Wi-Fi, NFC și Bluetooth
  • Baterie de 420mAh care asigură funcționarea până la 28 de ore
  • Este rezistent la praf și la apă
  • Ceasul este compatibil cu un smartphone Android sau iOS.

Ca preț, ceasul este foarte accesibil. Modelul cu conexiune 4G LTE și senzor EKG costă aproximativ 187 dolari și are brățara din silicon și piele. Există și o versiune mai ieftină, fără senzor EKG, care costă doar 144 dolari și vine cu brățară din silicon.

Indiferent de modelul ales, un ceas cu senzor EKG este o investiție utilă, mai ales pentru cei care știu că au probleme cardiace. Prin efectuarea simplă și rapidă a unei electrocardiograme pot fi diagnosticate din timp tulburările de ritm cardiac, inclusiv fibrilația atrială, care poate provoca atac de cord.

De aceea, aceste dispozitive îi pot ajuta pe utilizatori să afle din timp dacă au probleme de sănătate, ca să meargă de urgență la medic sau chiar să cheme o ambulanță. Decizia le poate salva viața.

Sursa: Phone Arena

Citește și Puls normal: cum variază bătăile inimii. Recomandări pentru 2019