Cine va fi Amazon.com-ul industriei de sănătate?

PricewaterhouseCoopers a dat publicității un studiu despre noii intrați în industria de sănătate și se întreabă cine va aborda disruptiv această piață, care numai in Statele Unite este evaluată la peste 3 trilioane de dolari. Da, 3 trilioane, adică 3 mii de miliarde.

Noii jucători au deja afaceri cumulate de sute de milioane, intrând atât în zona sistemului clasic de sănătate (o afacere de 2.8 trilioane de dolari) cât și în piața de fitness și wellness, unde cifra cumulată de afaceri se apropie de 300 de miliarde de dolari. Acestea sunt cifrele și realitățile în medicina digitală.

Dinamica noilor afaceri este mare și multe dintre ele ajung rapid în vârful topurilor. 24 de companii din Fortune 50 sunt noi intrări și 14 dintre ocupantele unui loc in acest elitist clasament sunt din zona sănătății. Toate abordează domeniul prin metodele tradiționale, dar important de știut că 43% din repondenții unui sondaj făcut în cadrul studiului au declarat că ar prefera să cumpere serviciile medicale online, doar că în acest moment ele nu sunt disponibile.

În partea de wellness și fitness, acolo unde lucrurile sunt mai ușor de abordat de noile tehnologii, dispozitivele purtabile pentru fitness cuceresc piața. Aplicațiile mobile din zona sănătății au vândut de 1.3 miliarde de dolari (asta doar în Statele Unite). Să nu uităm că și tranzacțiile de afaceri în sine au atins cote impresionante, doar pentru două aplicații (MyFitnessPal și Endomondo) producătorul de echipament sportiv Under Armour plătind 560 de milioane de dolari. Tu cât ai alergat azi? Verifică-ți contul MyFitnessPal! 🙂

Găsiți aici studiul PwC pentru download.