Garmin Vivofit, o brățară de fitness care nu trebuie încărcată

Garmin Vivofit a lansat o brățară de fitness care pare să fie unul din cele mai performante gadgeturi ale anului 2017, unul din marile sale avantaje fiind acela că are o baterie cu o durată de viață impresionantă – un an de zile.

Unul din motivele principale pentru care modelele de brățară de fitness au eșuat în ceea ce privește utilizarea lor constantă este faptul că trebuie încărcate periodic. De cele mai multe ori oamenii renunță să le mai folosească și aceste dispozitive rămân uitate printr-un sertar pentru că atunci când vrei să le folosești sunt moarte sau aproape descărcate.

Garmin Vivofit rezolvă problema. Trebuie să-i schimbi bateria o singură dată pe an, iar vreme de 365 de zile îți stă mereu la dispoziție oricând vrei să o folosești. În plus este foarte simplă, comodă și oferă posibilitatea de a monitoriza exact ceea ce te interesează, adică câtă mișcare ai făcut și în cât timp. Garmin Vivofit, pe numele complet Garmin Vivofit 3 este o revenire la soluții simple, utile și foarte practice cu aventajul de a avea un dispozitiv care nu moare niciodată.

Citește și: Garmin lansează Vivosmart HR – noua versiune de brăţară fitness şi Index Smart Scale – primul său cântar inteligent

Garmin Vivofit este formată dintr-o bandă de silicon și un mic dispozitiv hi-tech. Modulul este rezistent la apă și dispune de un ecran de 64 x 64 pixeli. Sub ecran este un singur buton. Prin apăsarea repetată a acestuia se derulează Vivofit 3. Programul arată data, numărul de pași, pași rămași până la obiectivul stabilit pentru ziua respectivă, dar și distanța parcursă și numărul de minute alocate mișcării. Brățara de fitess se poate sincroniza cu un smartphone indiferent de programul de operare al acestuia.

Display-ul acestui model de brățară de fitness poate fi personalizat. Ecranul este mic, dar există cinci setări diferite de vizionare. În plus există și o alarmă sonoră care poate fi setată în orice combinație.

Vivofit 3 poate înregistra mersul pe jos, alergarea, mersul cu bicicleta, dar și ritmul cardiac și timpul de inactivitate respectiv orele de somn. Datele sunt transferate automat în programul Move Garmin care poate rula pe orice dispozitiv fix sau mobil prin Bluetooth fără să fie nevoie să inițiezi transferul de date. De menționat că aplicațiile sunt gratuite pentru cei care au achiziționat această brățară de fitness. Pe Garmin Connect poți face foarte simplu un cont. Îți sunt cerute o serie de date metrice cu caracter personal, cum ar fi sexul, vârsta, înălțimea și greutatea.

Te-ar putea interesa și: Brăţara fitness. La ce ajută, cât costă, unde o găsim?

Interfața programului pentru brățara de fitness Garmin Vivofit 3
Interfața programului pentru brățara de fitness Garmin Vivofit 3

Brățara ține minte toate setările. În lipsa unor programări noi rulează fără probleme zi după zi fiind capabilă să identifice dacă alergi, mergi pe jos sau cu bicicleta. Singurul lucru pe care îl ai de făcut este să pornești cronometrul la începutul activității și să-l oprești când termini. Vivofit își face toată treaba singură.

Citește și: Aplicații eHealth. Cum te ajută să-ți păstrezi sănătatea

Ca performanțe suplimentare mai trebuie spus că Vivofit se conectează cu un sistem GPS de la un ceas inteligent. În acest mod poate măsura cu maximă exactitate distanțele parcurse. În plus poate eșalona modul în care ai depus efort fizic foarte precis.

Citește și: Bicicleta fitness și evaluarea efortului

Sursa: digitaltrends.com