O nouă identitate globală pentru Bristol Myers Squibb

Noua identitate globală a Bristol Myers Squibb a fost lansată în cadrul unui eveniment dedicat inovației și excelenței științifice, care a avut scopul de a dezbate și descoperi nevoile medicale fără răspuns ale pacienților care suferă de boli grave dar și de a facilita accesul pacienților români la inovație.

Moderat de jurnalista Paula Rusu, la eveniment au fost prezenți Domnul Prof. Dr. Horațiu Moldovan, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătății, Conf. Denisa Udeanu, Prodecan responsabil cu activitatea de cercetare în cadrul Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București și virtual, intervenind în timpul dezbaterii Doamna Farm. Anca Crupariu, Purtător de cuvânt al Colegiului Farmacistilor din Romania dar și Domnul Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM (Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente) cât și Domnul Mihai Bundoi, Director Executiv LAWG (Local American Working Group). În plus, în timpul dezbaterii a fost redat mesajul semnat de Doamna Dr. Cristina Racoceanu, Presedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România dar și mesajul video al Domnului Cezar Irimia, Președinte FABC (Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer Romania).

Importanța cercetării științifice a fost evidențiată încă din primele minute ale dezbaterii chiar de către Prof. Dr. Horațiu Moldovan, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătății care a declarant că “medicina e pusă la grea încercare de apariția acestui val pandemic fără precedent, în primul rând pentru că încă nu dispunem de medicamente antivirale specifice care să reușească să controleze infecția cu acest agent patogen (…). Cea mai importantă parte din dezvoltarea medicinei e dezvoltarea științifică, cea mai importantă parte din dezvoltarea societății omenești în etapa actuală de evoluție este reprezentată de evoluția culturală și științifică. De aici se așteaptă progresul și însăși supraviețuirea civilizației noastre în etapa care va veni”.

Despre initiativa de responsabilitate socială ”Bike for Science”

Cu ocazia acestui eveniment, Bristol Myers Squibb a anunțat și cel mai recent demers de responsabilitate socială, care va fi demarat începănd cu luna noiembrie a acestui an, intitulat ”Bike for Science”. Astfel, prin intermediul  comunităților Hai cu Bicla și Adevărații VeloPrieteni, acestia vor invita toți pasionații de ciclism, dar și amatorii mersului pe bicicletă, să se alăture mișcării ”Bike for Science” și să transmită un mesaj de suport cu privire la importanța inovației științifice în medicină. Alături de comunitățile Hai cu Bicla și Adevărații VeloPrieteni, kilometrii care vor fi parcurși de toți bicicliști ce se vor alătura pe tot parcursul inițiativei, vor fi transformați ulterior în fonduri pentru Universitățile de Medicină și Farmacie din toată țară. Acestea vor fi invitate să își înscrie proiectele într-un concurs de granturi, cu scopul de a sprijini proiectele de cercetare științifică și inovație în medicină. Toate detaliile despre initiativa de responsabilitate socială ”Bike for Science”, vor fi comunicate în perioada urmatoare.

Despre Bristol Myers Squibb Romania

În 2019, compania Bristol Myers Squibb a finalizat achiziția Celgene Corporations, combinând astfel agilitatea unei companii specializate în biotehnologie cu aria de acoperire și resursele unei companii farmaceutice consecrate deja la nivel mondial.  În România, Bristol Myers Squibb este prezentă cu un portofoliu de terapii în oncologie, hematologie, imunologie și boli cardiovasculare – și una dintre cele mai diverse și promițătoare rețele din domeniu. În România, terapia imuno-oncologica este decontată încă din luna mai 2017, pentru pacienții români care suferă de melanom, iar din noiembrie 2017 și pentru pacienții care suferă de cancer pulmonar și renal. Decizia de rambursare a reprezentat unul dintre cei mai importanți pași făcuți de România în ceea ce privește îmbunătățirea accesului pacienților la tratamente noi, inovatoare, și se bazează pe numeroase avantaje dovedite în tratarea acestor tipuri de cancer. Adițional, începând cu luna noiembrie 2019 au fost decontate și terapiile imuno-oncologice necesare tratamentului pacienților cu melanom, tratamentului pacienților cu cancer scuamos de cap și gât, dar și pentru tratamentul pacientilor cu limfom Hodgkin.

Bristol Myers Squibb plănuiește să inoveze constant modul în care terapiile îmbunătățesc speranța de viața a pacienților. Avem cei mai talentați oameni din industrie, care își demonstrează în fiecare zi pasiunea și dăruirea față de misiunea noastră de a descoperi, dezvolta și furniza medicamente inovatoare care ajută pacienții să învingă boli grave. Credem în puterea științei de a face față unora dintre cele mai dificile boli din timpurile noastre. Concentrarea companiei asupra acestor nevoi care nu și-au găsit răspunsul apare într-un moment special, când descoperirile științifice fără precedent avansează în tratamentul boliilor, așa cum nu s-a mai întâmplat în istoria omenirii.

Astfel, noi, cei de la Bristol Myers Squibb, suntem inspirați de o singură viziune – transformarea vieții pacienților cu ajutorul științei. Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să accesați https://www.bms.com/ro.