Roche Romania a lansat primul website despre cancerul la san

S-a lansat primul website cu informații EXCLUSIVE despre cancerul la sân

La nivel mondial, în fiecare an sunt diagnosticate cu cancer aproximativ 1,67 milioane de persoane. În România, la aproape fiecare oră o femeie află că suferă de cancerul la sân. Iar la fiecare trei ore o femeie moare din cauza acestei nemiloase boli.

Deși cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer la femei, progresele în ceea ce privește managementul acestuia au făcut ca rata de supraviețuire să fie totuși ridicată comparativ cu alte tipuri de cancere. Cu o condiție: diagnosticarea bolii în fază incipientă, într-un stadiu în care tratamentele existente să izoleze și micșoreze tumora, așa încât intervenția chirurgicală să o poată elimina eficient. Când acest lucru este posibil, chiar cu conservarea sânului.

Te-ar putea interesa să afli și despre sutienul care ajută la diagnosticarea cancerului de sân

Femeile trebuie să se informeze constant, astfel încât să poată depista cancerul de sân înainte să ajungă în stadii avansate, dificil de tratat

Dar pentru ca diagnosticarea și intervenția să poată avea loc cât răul încă nu s-a extins în organism iar șansele de supraviețuire să fie cât mai mari, este nevoie de informație și educație. Este important de știut care sunt primele semne prin care cancerul de sân își anunță prezența, este important de știut că a te adresa de urgență medicului poate reprezenta chiar șansa la viață. Și la fel de important este ca toate informațiile – atât de necesare în lupta cu cancerul – să fie bine documentate și să vină din partea specialiștilor. A te încrede în ”leacurile miraculoase” de care abundă internetul, în bioenergoterapeuți și vraci moderni, în capsule-minune și licori vindecătoare, poate costa enorm. Și nu e vorba despre bani.

Află care sunt aplicațiile care te pot ajuta să depistezi cancerul de sân

S-a lansat primul website cu informații exclusive despre cancerul la sân validate de medicii specialiști

În spațiul public, nevoia de informație cu privire la cancerul de sân este mare. Pentru a avea garanția că ea este și de calitate, va trebui să poarte girul experților în domeniu. Pe acest principiu, Roche România a lansat platforma educațională www.canceruldesan.ro, primul website ce conține informații detaliate despre această afecțiune. Site-ul se adresează atât pacientelor cât și tuturor celor care caută informații cu privire la prevenire, diagnosticare și tratament, modul în care boala poate fi gestionată sau ce înseamnă să trăiești cu ea.

Cele peste 70 de articole despre cancerul de sân conțin informații de calitate, din surse credibile (de la oncologi,  anatomopatologi, chirurgi oncologi, psihologi), redactate într-un limbaj prietenos, ușor de înțeles și apropiat de cititor. În afara informațiilor cu caracter medical, persoanele interesate – pacienți sau aparținători ai acestora – vor găsi pe site-ul www.canceruldesan.ro și informații despre campaniile de informare și diagnosticare precoce, asociațiile de pacienți și grupurile de suport existente.

Articolele sunt recomandate de Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală, Romanian Breast Cancer Group și Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România.

Acum știi că:

  • și bărbaţii pot face cancer de sân pentru că și ei au țesut mamar? Riscul este însă mult mai mic, de numai 1 la 1000.
  • cancerul mamar este mai răspândit la sânul stâng decât la cel drept, dar nimeni nu ştie exact de ce?
  • prima înregistrare a unei mastectomii practicată într-un caz de cancer mamar datează de peste 1.500 de ani? Pacienta ar fi fost, potrivit documentelor vremii, Theodora, împărăteasa Bizanţului.

Află mai multe despre cancerul la sân aici.