O pernă inteligentă te scapă de sforăit și te ajută să dormi mai bine

O pernă care te scapă de sforăit și te ajută să dormi mai bine nu este un vis, ci un proiect devenit realitate. Perna ZEEQ monitorizează de asemenea calitatea și durata somnului.

Gadgeturile inteligente fac de mult timp parte din viața noastră. De acum, pe lângă televizor inteligent și telefonul inteligent putem adăuga și o pernă inteligentă, care ne scapă de sforăit.

Perna costă aproximativ 300 de dolari și este realizată de compania REM-Fit. Gadgetul poate fi conectat la smartphone sau la alte dispozitive și aplicații, precum Alexa, asistenta digitală creată de Amazon, care va fi nelipsită din locuințele viitorului.

Vezi și Sisteme digitale pentru controlul somnului

ZEEQ este dotată cu boxe wireless, microfon, alarmă cu vibrații și giroscop, care îți poate monitoriza mișcările din timpul somnului. Este și foarte confortabilă, în ciuda numeroaselor gadgeturi pe care le are încorporate. Acest dispozitiv va monitoriza în fiecare noapte cât de tare sforăi, cât de mult te miști în somn și astfel va afla dacă somnul tău este cu adevărat odihnitor.

Perna poate fi folosită și cu o telecomandă, ca să nu ții lângă pat telefonul mobil sau alte aparate care îți pot tulbura somnul. Un alt avantaj este că te scapă de sforăit, prin sistemul „anti-snore control”.

Cum funcționează perna care te scapă de sforăit

Concret, perna folosește mai întâi microfonul încorporat, ca să asculte intensitatea sforăitului. Când sunetele trec de un nivel prestabilit al decibelilor, perna va emite ușoare vibrații, care te vor face să îți schimbi poziția de somn, pentru a-ți elibera astfel căile respiratorii. În acest fel, vei dormi într-o poziție mai bună și nu va mai fi nevoie să te trezească partenerul de cameră.

Îți mai recomandăm Aplicație pentru apneea de somn

Ca să poți adormi mai ușor, poți asculta muzică sau un audiobook, prin cele 8 boxe micuțe din interiorul pernei. Aplicația prin care poți asculta muzică poate fi descărcată de pe Google Play sau App Store și este concepută special pentru somn, astfel încât muzica se va opri automat după ce ai adormit.

scapa de sforait perna inteligenta

Perna funcționează cu baterii, care se descarcă și vor trebui schimbate cam o dată la două săptămâni, în funcție de mult de mult vei folosi dotările. Conține o spumă specială, care o face foarte confortabilă și este dotată cu o față de pernă detașabilă, care se poate spăla alături de lenjerie.

Gadgetul poate fi de mare ajutor și pentru persoanele care suferă de apnee în somn. Poți citi AICI mai multe detalii despre această afecțiune și despre ce poți face ca să scapi de probleme. Există însă peste 80 de tulburări ale somnului, despre care găsești informații în acest articol – 5 întrebări ca să afli dacă suferi de o afecțiune a somnului

Sursa: Daily Mail