Aplicația care va face posibilă testarea vederii chiar la tine acasă

Testarea vederii va fi posibilă în curând chiar de la tine de-acasă, datorită unei aplicații concepute de compania producătoare de ochelari Warby Parker.

Datorită noilor tehnologii, testarea vederii se va putea realiza pe viitor chiar din confortul propriei locuințe, fără să mai fie nevoie de o programare la un oftalmolog. Compania Warby Parker a creat o aplicație care permite testarea vederii online, de acasă. E nevoie doar de o pereche de ochelari Warby Parker, de un iPhone, un calculator și o distanță de 3,6 metri între calculator și persoana care își face testul, scrie publicația Daily Mail.

Citește și Retinopatia diabetică, detectată automat prin telemedicină

Aplicația Prescription Check conține mai multe teste specifice, care verifică vederea celui care poartă ochelarii. Pacientul trebuie să stea la o anumită distanță de ecranul calculatorului pe care rulează testele și să citească instrucțiunile de pe telefonul mobil pe care îl ține în mână.

testarea vederii

Întreaga testare durează numai 20 de minute, iar în cel mult 24 de ore un medic oftalmolog va analiza rezultatul, ca să vadă dacă trebuie să prescrie ochelari cu dioptrii diferite. Astfel, dacă observă că vederea pacientului a slăbit și mai mult de la controlul precedent, medicul îl va chema la o consultație de specialitate. Dacă totul este în ordine, prin intermediul aplicației pacientul poate obține o actualizare a prescripției pentru ochelari, fără să mai fie nevoie să meargă la medic.

Vezi și O aplicație înlocuiește consultația la medic. Pune un diagnostic corect în 90 de secunde

Creatorii aplicației avertizează însă că aplicația nu trebuie să înlocuiască o consultație completă la oftalmolog, pentru că ea nu permite analizarea tuturor aspectelor necesare (tensiune oculară, fund de ochi, posibile infecții etc), acestea fiind posibile doar într-un cabinet medical, dotat cu aparatură specifică. Aplicația este însă foarte utilă pentru o testare rapidă a vederii, în cazul persoanelor care poartă deja ochelari.

testarea vederii aplicatie

Prescription Check este disponibil deocamdată numai pentru persoane cu vârsta între 18 și 40 de ani, care poartă ochelari Warby Parker și locuiesc în California, Florida, Virginia și New York. Compania vrea însă ca în scurt timp să dezvolte aplicația, care să fie disponibilă pentru mai mulți clienți.

O aplicație similară este Opternative, un alt test oftalmologic online, care necesită de asemenea folosirea unui smartphone și a unui computer.

Citește și Implantul artificial de retină va reda vederea pentru milioane de bolnavi