Upmood, prima brățară care monitorizează nivelul de stres și emoțiile

Un start-up din Hong Kong a inventat brățara inteligentă care poate monitoriza inclusiv nivelul de stres și starea psihică a utilizatorului.

Brățara Upmood oferă informații despre puls, nivelul de stres și emoțiile trăite pe parcursul unei zile. Dispozitivul colectează date cu ajutorul unui senzor care măsoară pulsul, dar și nivelul de stres resimțit de utilizator. Apoi, un algoritm interpretează toate aceste date și le transformă în informații concrete, oferind detalii despre starea emoțională.

Pe lândă ritmul cardiac și nivelul de stres, gadgetul poate recunoaște 11 emoții diferite, printre care plăcerea, neplăcerea, calmul, tristețea, nervozitatea, bucuria, confuzia și neliniștea.

grafica nivelul de stres

Prin Bluetooth, brățara se poate conecta la un telefon mobil, astfel încât toate aceste informații vor fi păstrate în contul personal, din aplicația Upmood. Aplicația organizează informațiile pe zile, menționând data, ora, pulsul, nivelul de stres și starea emoțională la un anumit moment.

Vezi și Ceas care măsoară tensiunea arterială cu precizie medicală de la Omron

Tot prin intermediul aplicației, utilizatorii pot trimite rudelor sau prietenilor datele despre starea lor psihică. Acest lucru poate duce la consolidarea relațiilor, pentru că, primind aceste informații, cei dragi vor putea înțelege mai bine ce simțim.

Gadgetul are o brățară din poliester și este disponibil în culorile negru, galben și verde. Bateria rezistă până la 12 ore dacă aparatul este mereu pornit sau 48 de ore în stand-by.

bratara upmood

Din păcate, brățara Upmood nu poate fi cumpărată deocamdată, pentru că producătorii abia au lansat o campanie de strângere de fonduri pe Kickstarter. Producția ar putea începe însă în luna octombrie, iar cei care vor să fie primii care au noul gadget care pot dona 69 de dolari în cadrul campaniei. În acest fel, ei vor primi brățara Upmood cu o reducere de 30%.

După lansare, brățara va costa în jur de 100 de dolari, mult mai puțin decât produsele rivale fabricate de Apple, Samsung sau Fitbit. Spre deosebire de acestea însă, gadgetul poate monitoriza și emoțiile, nu doar ritmul cardiac.

Sursa: Daily Mail

Citește și Cele mai bune brățări de fitness, pe diferite categorii