Aplicatie a doua opinie medicala

Aplicatia care te ajuta sa obtii a doua opinie medicala in 48 de ore

Cele mai recente date Eurostat arată că în 2015, 9,4% dintre români au raportat nevoi medicale neacoperite din cauza costurilor, a barierelor geografice sau a listelor de așteptare, un număr de aproape trei ori mai mare decât media statelor UE. Noua aplicație Doxtar facilitează accesul pacienților la specialiști de marcă din țară și din străinătate.

Românii care au nevoie de sfaturi medicale informate pot să utilizeze aplicația Doxtar ca să obțină a doua opinie medical în 48 de ore.
Pentru a intra rapid în contact cu medicii specialiști de care au nevoie, pacienții pot descărca aplicația ”Doxtar pentru pacienți”, disponibilă pentru utilizatorii de Android și în curând pe iOS, sau pot accesa www.doxtar.ro.

Pacienții plătesc doar „interacțiunea digitală” cu pacientul, fără cheltuieli suplimentare. Prețul este stabilit de medic și este cu până la 20% mai mic decât prețul mediu al unei consultații în cabinet.

„Ca multe alte inițiative private în domeniul sănătății, ideea Doxtar a pornit de la o experiență personală, un accident nefericit în urma căruia am înțeles prin ce trece pacientul când are nevoie rapid de opinii medicale informate, în care să aibă încredere. Am simțit că trebuie să mă implic și, la câțiva ani distanță, am fondat Peditel 1791 – primul call center pediatric din România, non stop și gratuit, astfel încât toți părinții să poată apela la un sfat medical avizat, oricând și de oriunde. Prin aplicația Doxtar pe care o lansăm astăzi facem un pas mai departe, într-un demers antreprenorial: ne dorim să facilităm accesul la o a doua opinie medicală pentru oricine are nevoie. Prin Doxtar, utilizatorii au acces la medici din România, dar și la specialiști de la clinici internaționale.”, spune Cătălin Chiș, antreprenor și inițiatorul proiectului Doxtar.

Prin intermediul acestei aplicații, pacienții au acces în acest moment la 19 de medici din țară și din străinătate, care acoperă zece specializări: diabet, oncologie, neurologie și epileptologie, O.R.L., psihiatrie, psihiatrie pediatrică, medicina muncii, ginecologie, reumatologie, medicină internă. Pentru a primi o opinie informată în termen de 48 ore, pacienții trebuie să încarce dovezile diagnosticului în aplicație sau site.
Utilizatorul are control deplin asupra datelor personale încărcate în aplicație. Aplicația a fost construită în concordanță cu cerințele GDPR și de securitate a informației, folosind standarde la nivelul celor utilizate în industria bancară.

„Ne propunem să facem din DOXTAR cea mai complexă platformă virtuală pentru a doua opinie medicală, pentru a-i ajuta pe pacienții din România să găsească răspuns la cele mai diverse probleme. În perioada următoare, vom integra și alte servicii în platformă, precum suport audio și suport video. Ne propunem ca, în a doua parte a anului 2019, să avem funcțională și o versiune în limba engleză a platformei, astfel încât medicii să poată fi accesați de către pacienți din afara țării.”, declară Mario De Mezzo, Project Manager Doxtar.

Vezi și Prima aplicație pentru tinerii cu cancer din România