Aplicație pe ceas și telefon pentru nevăzători

Inițial dezvoltată drept ghid pe telefon pentru nevăzători, aplicația care-i ajută să se orienteze are acum și o variantă pentru ceasurile smart

ViaOpta, care anul trecut a fost laureată a Premiului de Excelență, a primit o implementare și pentru Apple Watch.

aplicatie nevazatoriAplicația îi ajută pe nevăzători să găsească farmacia, magazinul sau cafeneaua preferate, să afle ce valoare are bancnota primită ca rest sau ce culoare are un lucru sau altul. Mai mult, ea îi ajută și pe aparținători să știe în orice moment locația celui cu probleme de vedere. Succesul inițiativei a dus deja la creearea unui ecosistem, așa că Novartis (dezvoltatorul aplicației) a anunțat variante în 11 limbi ale aplicației și desfacerea ei în două aplicații diferite: ViaOpta Daily, pentru partea de rutină zilnică și VitaOpta Nav, practic un GPS vorbit, toate disponibile gratuit pentru download.

Citește și Cele mai bune aplicații medicale ale anului trecut

Din ce în ce mai multe aplicații și inițiative vin în întâmpinarea persoanelor cu probleme medicale. Vodafone a lansant în România o aplicație și un abonament special pentru persoanele cu deficiențe de auz. Articolul complet aici.

În aceeași direcție, și bolnavii de diabet au tot mai multe inovații tehnologice care să-i ajute. La fel, suferinzii de apnee de somn sau persoanele cu probleme de infertilitate.