Cele mai bune aplicații Android pentru fitness

Există multe aplicații Android pentru fitness, care te ajută să te menții în formă. Iată câteva dintre cele mai bune, pe care le poți transforma în antrenorul tău personal de fitness.

Indiferent dacă preferi să alergi prin parc, sau să faci gimnastică acasă ori la sala de forță, e bine să te monitorizezi corect. Poți alege dintre mai multe aplicații Android pentru fitness, pe care le poți instala pe smartphone sau pe tabletă, ca să le ai mereu cu tine.

Iată câteva aplicații recomandate de publicația Android Authority.

 

C25K Couch to 5K, RunDouble

Această aplicație este ideală dacă vrei să renunți la viața sedentară și să alergi cât mai mult. Te ajută să te antrenezi treptat, pentru ca în doar 9 săptămâni să poți alerga fără probleme chiar și 5 kilometri.

Îți recomandăm și: Program pentru sala de sport: antrenamentul care dă rezultate maxime

Aplicația are încorporat MyFitnessPal și îți dă libertatea de a stabili planul de antrenament. Vei alerga 3 zile pe săptămână și în rest te vei odihni. Vei începe cu doar un minut de alergare și dacă vrei poți continua antrenamentul până vei reuși să termini jumătate de maraton. În plus, îți poți alege un playlist personalizat, cu melodiile preferate pe care să le asculți în orele de alergare.

Aplicația poate fi descărcată de AICI.

 

Endomondo

Endomondo este una dintre cele mai bune aplicații Android pentru fitness. Te ajută să ții evidența exercițiilor și performanței. Este o aplicație de monitorizare, dar și un antrenor personal. O poți folosi pentru alergare, fitness, mers pe bicicletă sau plimbare. Vei stabili chiar tu ce obiective îți propui cu planul de antrenament, îți poți verifica foarte ușor evoluția și poți folosi GPS-ul pentru a stabili traseul ales pentru alergare, de exemplu.

Poți descărca gratuit aplicația, de AICI.

Citește mai mult despre Endomondo AICI!

 

Aplicații Android pentru fitness. FitNotes Gym Workout Log

Aceasta este aplicația ideală dacă faci gimnastică acasă sau mergi la sala de forță. Spre deosebire de alte aplicații Android pentru fitness, nu îți impune un anumit program de exerciții. Tu vei decide care va fi rutina zilnică de antrenament și vei folosi aplicația pentru a ține un jurnal cu activitatea ta fizică.

Prin acest jurnal, vei avea mereu evidența recordurilor atinse de tine. Îți poți împărți exercițiile zilnice în două categorii – cardio și de rezistență. Aplicația se găsește AICI.

Citește și: Aplicatii pentru telefon: exerciții pentru acasă

 

Progression Fitness Tracker

Aplicația Progression îți recomandă anumite programe de exerciții. Dacă nu ți se potrivesc, îți poți construi propriul tău program de antrenament, de la zero. Aplicația este foarte utilă dacă nu ai voie să faci anumite exerciții sau dacă vrei să pui accent doar pe anumite categorii de mișcări – de exemplu vrei să faci numai antrenament cardio, nu și pentru ridicarea de greutăți.

Acest program te motivează să bați de fiecare dată recordul atins de tine anterior. Găsești aplicația AICI.

Te-ar putea interesa și: Aplicații iOS de sănătate. Top 7

 

Sports Tracker Running Cycling

A aplicație foarte utilă, perfectă pentru alergare și mers cu bicicleta, este Sports Tracker Running Cycling. Te ajută să monitorizezi programul de antrenament și să ai o evidență clară a progresului pe care îl faci. Dacă vrei să arăți prietenilor care sunt obiectivele tale de performanță și cum te antrenezi, poți distribui informația din aplicație pe rețelele de socializare.

Cu ajutorul Sports Tracker Running Cycling ai acces la hărți și poți calcula distanțele și timpul necesar pentru a le parcurge. De asemenea, aplicația poate fi conectată la dispozitive care monitorizează ritmul cardiac în timpul efortului fizic. Poți descărca aplicația AICI.

Ți-am prezentat în articol doar câteva dintre cele mai bune aplicații Android pentru fitness. Alege-le pe cele care sunt potrivite pentru tine și începe un program de antrenament personalizat.

Citește și: Aplicație pentru fitness – provocarea de 30 de zile