Aplicațiile care monitorizează fertilitatea s-au împrietenit cu barza!

Problemele de fertilitate ale cuplurilor sunt o realitate care are multiple cauze. În acest context aplicațiile care monitorizează fertilitatea sunt un aliat al partenerilor care își doresc un copil și care au probleme de fertilitate mai ales pentru că fac rezolvarea acestei probleme cu costuri extrem de mici.

Rapoartele și studiile au dovedit că investițiile care se fac în tratarea problemelor de sănătate și costurile pe care le suportă cuplurile care nu pot concepe un copil sau au probleme de fertilitate sunt mai mult decât importante. Sunt state din Europa (printre care și România, deși parțial și doar în anumite cazuri), care compensează și oferă suport financiar pentru această problemă. Ovuline, o firmă din Boston a pus la punct o aplicație extrem de utilă femeilor, în special, și cuplurilor, în general, care poate crește șansele realizării unei sarcinii pe cale naturală cu circa 50% , dovedind fără nici o urmă de îndoială că aplicațiile care monitorizează fertilitatea s-au împrietenit la cataramă cu … barza!

Citește și Aplicație pentru calendar menstrual în limba română

Ca toate celelalte aplicații are în spate specialiști în tehnologie și, acest fapt este demn de luat în seamă, un grup de femei – compania Ovuline fiind fondată numai de femei – și pleacă de la ceea ce femeile fac deja foarte bine: cunoașterea și monitorizarea ciclului lunar, cu toate fazele lui, pentru a identifica momentul de maximă fertilitate. Femeile au fost primele care au înțeles fenomenele ciclice care au loc în trupul lor și au știut din cele mai vechi timpuri să folosească această ciclicitate pentru planificare familială. Dorința de a avea (sau de a nu avea) un copil, poate fi concertizată prin utilizarea aplicației. Remarcabil pentru această aplicație Ovuline este faptul că se bazează pe gestionarea simptomelor ciclului lunar feminin, prin furnizarea imediată de feedback personalizat pentru fiecare utilizator în parte.

Citește și Aplicații care te ajută să depistezi cancerul de sân

Ovuline poate centraliza și analiza date care pot determina cu precizie momentul fertilității maxime. Datele sunt introduse manual de fiecare utilizator și  analizează detalii care apartent nu au nici o legătură cu momentul ovulației, de la starea de spirit, simptome fizice, tensiune arterială, calitatea somnului, greutate, medicamente, frecvența contactelor sexuale și multe altele. Cu fiecare bit de informație introdus aplicația realizează o veritabilă analiză. În final aplicația ajunge să cunoască detaliile fiziologice ale femeii atât de bine, utilizând toate aceste date, încât poate indica cu precizie momentul de fertilitate maximă.

Ți-ar putea fi utile și informațiile din acest articol Aplicația smartphone care îți arată bioritmul

Aplicațiile care monitorizează fertilitatea nu doar că s-au împrietenit cu barza, dar reușesc să scadă costurile pentru rezolvarea problemelor de fertilitate. Cert este că Ovuline este mult mai performant și mai ieftin decât testele de fertilitate sau alte sisteme care să monitorizează aceste delicate procese fiziologice feminine.

Ovuline este extrem de eficient și pentru femeile cu menstruație regulată și pentru cele cu menstruație neregulată, dar mai ales pentru acestea din urmă. Conform analizelor și statisticilor pe baza datelor înmagazinate de această aplicație s-a dovedit că circa 50% dintre femeile apreciază incorect momentul de fertilitate maximă, atunci când folosesc metodele de calcul tradiționale și testele clasice.

Citeste si: Smartwatch pentru copii, siguranță pentru părinți

Aplicațiile care monitorizează fertilitatea, în general și Ovuline, în special, are confirmarea faptului că a ajutat, doar în primul an de la lansare, 20.000 de femei să conceapă în mod natural, iar până în prezent, cu ajutorul acestei aplicații 150.000 de femei au conceput un copil în mod natural, fără nici un fel de costuri medicale. Tot statistica a probat că dintre toate acestea 20% dintre femei aveau probleme reale de fertilitate.

Începând cu anul 2000, infertilitatea a fost confirmată ca fiind o problemă de sănătate publică, iar tratamentele, inclusiv costurile pentru fertilizare in vitro au fost suportate de la bugetul de sănătate. Costurile medii sunt undeva în jurul a 11.000-12.000 de euro pentru fiecare caz rezolvat. În aceste condiții de cost, Ovuline este un veritabil succes, dacă este să privim prin prisma taxelor pentru accesarea aplicației.

Ovuline se poate lăuda și cu faptul că deține cea mai mare bază de date din lume referitoare la fertilitatea feminină ceea ce este un beneficiu în plus pentru medicii și specialiștii împlicați în aceast domeniu medical.

Sursa: ovuline.com/