Apple vinde aparate pentru monitorizarea glicemiei compatibile cu iPhone

In unele magazine Apple sunt disponibile deja aparate pentru monitorizarea glicemiei care se conecteaza la iPhone, la Apple Watch si la aplicatia Apple Health.

Introducerea acestor glucometre în magazinele Apple este un nou pas important pentru companie, care vrea să se lanseze în forță și în industria e-health. Chiar recent, Tim Cook, CEO Apple, a declarat că marea contribuție a acestei companii va fi în domeniul sănătății.

Aparatul pentru monitorizarea glicemiei disponibil în Apple Store se numește One Drop și costă 69,95 dolari. Dispozitivul are o aplicație prin care se poate conecta la un iPhone și o altă aplicație prin care se poate conecta la un Apple Watch. Senzorul analizează nivelul glicemiei din sânge și trimite rezultatele spre aplicația One Drop, care este integrată cu aplicația Apple Health. Aceasta permite utilizatorului să vadă datele despre nivelul glicemiei.

Vezi și Cercetatorii au descoperit cauza diabetului tip 1. Ce declanseaza boala

Aplicația One Drop oferă și posibilitatea cumpărării unui serviciu de consiliere pentru diabetici, astfel încât aceștia să fie ajutați să-și controleze mai eficient boala. Un alt avantaj al glucometrului One Drop este că arată mai bine ca alte aparate de acest fel. În plus, aparatul vine cu o aplicație dedicată, mai precisă ca alte aplicații iOS pentru monitorizarea glicemiei, care nu au fost gândite să se conecteze la un anumit dispozitiv.

monitorizare glicemie

Este posibil ca peste câțiva ani funcția de monitorizare a glicemiei să fie introdusă pe un nou Apple Watch, iar utilizatorul să afle datele printr-o simplă apasare pe ecran. Însă deocamdată acestea sunt doar zvonuri interesante. Ce știm sigur este că Apple devine tot mai interesat de zona e-health, iar acest lucru este evident mai ales după lansarea celui mai recent Apple Watch seria 4, care poate face electrocardiograme și monitorizează pulsul. De asemenea, ceasul inteligent are o funcție care permite să detecteze momentul în care utilizatorul a căzut și să ceară automat ajutor, oferind localizarea exactă a bolnavului.

Sursa: Phone Arena

Citește și Cercetatorii au inventat capsula cu insulina, pentru tratarea diabetului