Ce este Dacadoo și cum îți calculezi scorul de sănătate

Dacadoo te ajută să estimezi care este starea ta de sănătate cu ajutorul unui calculator care îți furnizează ”scorul de sănătate”

Modelul după care funcționează Dacadoo este o combinație de tehnologie, de la aplicații pentru smartphone și dispozitive portabile până la rețele sociale, articole de health & wellbeing, combinat cu tehnici de motivare preluate din industria jocurilor de noroc, pentru a-i determina pe utilizatori să facă mai multă mișcare și să trăiască mai sănătos, cu scopul de a schimba comportamentul și stilul de viață. Utilizatorilor le este atrasă atenția că platforma Dacadoo nu este un instrument de diagnosticare, ci un produs care urmărește evaluarea sănătății, în urma aprecierilor subiective pe care le percepe un untilizator, nu substituie unui eventual diagnostic și care are ca scop principal îmbunătățirea starii generale de sănătate.

Citește și Despre sănătate în era Internet of Things

Cum îți calculezi scorul de sănătate

Scorul Dacadoo este număr de la 1 la 1000 și reprezintă estimarea stării de sănătate a celui care utilizează aplicația – de la  slabă sau precară la excelentă – și își oferă o strategie pentru a îmbunătății sănătătea în timp real. Platforma Dacadoo este combinată cu o serie de aplicații pentru dispozitive mobile compatibile iOS, Android și pentru BlackBerry. Compania și aplicațiile sale promovează un stil de viață sănătos, încurajează mișcarea, alimentația echilibrată, susține principiile de bază care asigură o greutate în limite normale.

Află care este Top 3 Ceasuri cu monitor cardiac

Principiul de bază după care funcționează Dacadoo este că ceea ce poți măsura, poate fi gestionat și, implicit, îmbunătățit.

Odată cu explozia de domeniul eHealth și a dispozitivelor purtabile de tipul wearables, legate de fitness, calorii, controlul alimentelor și așa mai departe oamenii pot să aibă un control mult mai clar asupra starii de sănătate. Pe de altă parte totul presupune o multitudine de date, reguli, principii, strategii astfel că fără un ajutor centralizat, coerent și ușor de înțeles lucrurile ar fi putut deveni foarte complicate.

Aici vine scorul de sănătate de la Dacadoo, care este bazat pe date simple, general valabile și ușor de înțeles. Scorul de sănătate stabilit de Dacadoo se bazeaza pe cine ești (se simți tu legat de corpul tău), cum te simți (sentimentele tale) și modul în care trăiești (reflectat în stilul de viață).

Poate e momentul să vă cumpăraţi un ceas smartwatch sau o brăţară fitness

Scorul de sănătate este calculat științific de la 1 (foarte scăzut) la 1.000 (ridicat). Numărul care te reprezintă după ce răspunzi la toate întrebările se mișcă în sus sau în jos, în timp real, în funcție de modul în care înțelegi să aplici sfaturile și regulile de sănătate propuse de Dacadoo prin aplicația sa. Scopul lor este acela de a te determina – și o face cu logica jucătorului dependent de un joc de noroc, adică cu o ambiție și perseverență care trebuie remarcată, – să-ți îmbunătățești scorul de sănătate, bunăstarea emoțională și stilul de viață.

dacadoo

Scorul de sănătate pe care îl dă Dacadoo are în spate peste 100 de milioane de date clinice adunate la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Boston.

Infograficul de mai jos oferă o prezentare generală a modului în care funcționează scorul de sănătate:

dacadoo_HealthScore_Infographic__HQ2

Ce este interesant și demn de apreciat este că scorul de sănătate nu este o unitate de măsură legată de vârstă  sau sex pentru ca oamenii să nu se compare în funție de vârstă sau sex, astfel că există un algoritm matematic de egalizare pentru vârstă și sex, astfel încât scorul de sănătate ar putea fi folosit ca o măsură universală de clasificare a sănătății.

Dacadoo ține însă cont de vârstă și sex când face evaluarea, după cum ia în calcul și înălțimea, greutatea, circumferința taliei, tensiunea arterială și unele constante biologice. Dacadoo ia în calcul, prin întrebări cu răspuns cuantificabil starea mentală și  bunăstărea psihică a unui individ, pe baza unui chestionar de auto-evaluare.

Citește și: Aplicații iOS de sănătate. Top 7

După ce stabilește scorul de sănătate, aplicația vine cu cele mai bune soluții pentru activitate fizică, nutriție, gestionarea stresului, îmbunătățirea calității somnului, dar și cu privire la gestionarea unor obiceiuri dăunătoare (fumat și consum de alcool).

Citesște și: Aplicații Android de sănătate. Top 7

Dacadoo este compatibil cu dispozitive externe de de monitorizare a tensiunii, constantelor biologice, cu dispozitive pentru monitorizarea activității fizice (Runkeeper, Fitbit, Jawbone, Endomondo, Garmin vivo, etc.), poate aduna date prin GPSde la ritmul cardiac la numărul caloriilor arse, și așa mai departe și face toate acestea cu obiectivitate, detașare și eleganța.

Dacadoo poate fi descărcat pentru Android și iPhone.

Sursa foto: dacadoo și pixabay.com