Un nou dispozitiv pentru măsurarea pulsului: brățara Withings Pulse HR

Sursa medicală: WebMD, Medic citat: Suzanne Steinbaum, cardiolog la spitalul Lenox Hill, New York

Noul dispozitiv pentru măsurarea pulsului oferă o monitorizare continuă a ritmului cardiac și are o baterie care rezistă 20 de zile.

După 5 ani de la lansarea primului Withings Pulse, compania a prezentat, la finalul anului trecut, o nouă brățară de fitness: Pulse HR. Gadgetul va fi un rival puternic pentru dispozitivele deja consacrate Fitbit Charge 3 și Garmin Vivosmart 4.

Noul dispozitiv pentru măsurarea pulsului este un pariu ambițios pentru Withings, un brand important din domeniul e-health, cumpărat de Nokia în 2017 și vândut înapoi fondatorilor, un an mai târziu. Iată că producătorul francez de gadgeturi pentru sănătate revine acum la dispozitivele de monitorizare cardiacă și de fitness, după ce în ultimă perioadă s-a axat mai mult pe ceasurile inteligente.

Pulse HR este o brățară de fitness cu ecran OLED, carcasă din oțel, înveliș de policarbonat și bandă detașabilă din silicon. Are un senzor cardiac avansat (PPG), care monitorizează pulsul la intervale de 10 minute, pe durata unei zile sau în mod continuu, atunci când faci efort.

dispozitiv pentru măsurarea pulsului Withings Pulse HR

Monitorizarea pulsului în timpul activităților fizice este foarte importantă, pentru că nivelul pulsului este un indicator esențial al sănătății inimii tale. Medicii precizează că  sportivii de performanță și persoanele foarte active au în mod normal un puls mai scăzut decât media obișnuită, adică doar 40 – 60 de bătăi pe minut în stare de repaos, explică Suzanne Steinbaum, cardiolog la spitalul Lenox Hill din New York. Citește aici toate informațiile despre ce înseamnă un puls normal!

Ce poate face brățara Pulse HR

Brățara poate monitoriza până la 30 de activități fizice diferite, printre care volei, yoga, alergare, ciclism, iar bateria rezistă 20 de zile, mai mult ca la alte gadgeturi similare. În plus, fiind rezistentă la apă, Pulse HR poate fi folosit și în timp ce înoți, nu doar când te plimbi sau alergi.

Brățara inteligentă se conectează la aplicația Health Mate, unde stochează toate datele despre monitorizarea pulsului. Astfel, vei găsi grafice personalizate, care arată modul în care s-a modificat ritmul cardiac pe durata unei zile și vei observa în ce perioada a fost inima mai solicitată. Fiecare mișcare este monitorizată și arhivată în aplicație, 24 de ore pe zi.

Vezi și Cele mai bune brățări de fitness, pe diferite categorii. UPDATE 2018

Desigur, cu acest dispozitiv poți vedea și ce distanță ai parcurs, câte calorii ai ars și ce poți face pentru a-ți optimiza antrenamentul. Pulse HR monitorizează și calitatea somnului și poate fi programat să te trezească cu ajutorul vibrațiilor în momentul cel mai indicat al ciclului de somn, adică atunci când nu dormi prea profund. Această funcție se numește Smart Wake-Up. Tot cu aplicația Health Mate, prin Sleep Score, poți verifica în fiecare dimineață cât de bine ai dormit. Găsești aici detalii despre câte ore au dormit, de câte ori te-ai trezit în timpul nopții și alte date utile despre factorii care îți pot afecta somnul.

Brățara se poate conecta prin Bluetooth la un smartphone, astfel încât vei vedea pe micul ecran notificări, mesaje sau apeluri. Noul dispozitiv dispozitiv pentru măsurarea pulsului Pulse HR costă 130 de dolari.

Surse: Android AuthorityMacWorld, WebMD

Citește și Noul Apple Watch face o electrocardiogramă în doar 30 de secunde