Samsung Galaxy S9 are senzor pentru monitorizarea tensiunii arteriale

0
391
samsung galaxy s9

Noul smartphone Samsung Galaxy S9 a fost lansat pe 25 februarie și vine cu o specificație deosebită, dar prea puțin promovată.

Dacă ați urmărit informațiile despre lansarea noului telefon premium al Samsung, Galaxy S9, e foarte posibil să vă fi scăpat un detaliu foarte important. Puțini au reținut că acest telefon vine cu o specificație deosebită, care nu a mai fost prezentă până acum pe un gadget de acest fel: poate monitoriza tensiunea arterială.

D.J. Koh, directorul diviziei de mobile din cadrul Samsung, a vorbit despre această specificație chiar la deschiderea evenimentului de prezentare a modelului Samsung Galaxy S9, la târgul MWC 2018 de la Barcelona.

Din păcate însă, experții și fanii brandului sunt mai interesați de aspectul noului smartphone și de alte detalii, precum puterea procesorului sau îmbunătățirie aduse camerei foto. Astfel, senzorul de monitorizare a tensiunii a trecut deocamdată aproape neobservat.

Îți recomandăm și Un smartphone devine un dispozitiv medical

Sistemul este deocamdată experimental, pentru că nu a mai fost testat până acum pe un smartphone. Specificația a fost dezvoltată de Samsung împreună cu cercetătorii de la Universitatea California din San Francisco.

Samsung Galaxy S9 și versiunea mai mare, Galaxy S9+, vor avea un senzor special, care va funcționa cu aplicația My BP Lab. Cu ajutorul ei, utilizatorul va putea să-și monitorizeze constant tensiunea arterială și nivelul de stres, pentru a obține informații personalizate despre starea sa de sănătate. Senzorul optic este integrat în telefon și poate măsura tensiunea arterială fără să fie nevoie de un alt dispozitiv extern.

Te poate interesa și Aplicații pentru măsurarea pulsului și tensiunii

Noile modele Samsung Galaxy S9 și S9+ vor ajunge în magazine începând cu data de 16 martie, dar cei interesați pot să facă deja precomandă, la eMAG, Vodafone sau Orange. Aplicația My BP Lab va deveni disponibilă cu o zi înainte, adică pe 15 martie, în Google Play.

Din păcate, pentru început această funcție va fi disponibilă numai pentru utilizatorii din Statele Unite. Însă dacă senzorul va funcționa așa cum speră Samsung, atunci specificația va deveni disponibilă pentru toți utilizatorii.

Vezi și Tensiunea normală, ce valori are?

Cei care vor folosi aplicația vor fi invitați să ia parte la un studiu de 3 săptămâni, realizat de cercetătorii de la Universitatea California din San Francisco. Astfel, utilizatorii vor putea vedea cum îi afectează stările emoționale prin care trec pe parcursul unei zile și cum li se modifică tensiunea în funcție de aceste emoții.

Totodată, ei vor înregistra în aplicație informații despre dieta pe care o urmează, despre obiceiurile de somn și exercițiile fizice pe care le fac zilnic. Apoi, în funcție de toate aceste date, vor observa modul în care mișcarea sau somnul le modifică tensiunea și care sunt cele mai stresante zile din săptămână.

Acesta va fi cel mai amplu studiu despre legătura dintre stările emoționale și nivelul tensiunii arteriale și va oferi cercetătorilor informații esențiale. După ce va fi disponibilă pe scară largă, funcția de monitorizare a tensiunii ar putea salva viața a milioane de oameni din întreaga lume care suferă de hipertensiune.

Poate că din punctul de vedere al pasionaților de gadgeturi Samsung Galaxy S9 nu aduce foarte multe inovații. Dar, dacă senzorul său de monitorizare a tensiunii arteriale va da rezultatele așteptate, atunci telefonul va fi un adevărat deschizător de drumuri în domeniul eHealth.

Sursa: India Today, UCSF

Citește și Noile modele de smartphone îți vor putea măsura tensiunea arterială