Tot ceea ce trebuie să știi despre iPhone 7

iPhone 7, cel mai nou produs de la Apple, a fost lasat de Tim Cook cu mesajul: ”Am creat smartphon-ul cel mai avansat din lume, iar acesta este cel mai bun iPhone”. La prima impresie, iPhone 7 este o bijuterie care vine cu câteva inovații utile și provocatoare pentru competitori.

Foarte pe scurt iPhone 7 are două camere modernizate, este rezistent la apă, are difuzoare stereo și o viață a bateriei care depășește performanțele rivalilor de la Samsung. În plus va fi provocator faptul că iPhone 7 nu are mufă pentru căști și este foarte sensibil la atingere, oferind experiențe cu totul noi. Cât costă? Începe de pe la  650 $ și poate ajunge la peste 1400 $, pentru variantele de    256GB.

iphone-7-4

Citește și: Aplicații diabet 2016 – cele mai bune

Fie că apreciezi produsele Apple, fie că nu, Compania nu încetează să surprindă cu tehnologia inovatoare pe care o aplică noilor sale modele de telefoane. Noile modele: iPhone 7 și 7 Plus, deși destul de similare din punct de vedere estetic cu predecesoarele vin cu o mulțime de îmbunătățiri și diferențe. Buton de home sensibil la presiune este o inovație, de exemplu, iar camera foto îmbunătățită face performanță. În plus are un procesor mai rapid și cea mai rezistentă baterie.

O scurtă descriere a specificațiilor – iPhone 7:

Display de 4.7″ cu 1,334×750 pixel display
Dimensiuni: 158.2 x 67.1 x 7.1mm
Greutate: 138g
A10 Fusion (64-bit, quad-core CPU)
Memorie internă: 32/128/256GB
Cameră principală: 12 megapixeli
Cameră secundară: 7 megapixeli
Boxe stereo
Scanner de amprenta
Rezistent la apa IP67
Software: iOS 10
Culori: Jet Black, Black, Silver, Gold, Rose Gold

iPhone 7 Plus

Display de 5.5″ cu 1,920 x 1,080 pixel display
Dimensiuni: 183.3 x 77.9 x 7.3mm
Greutate: 188g
A10 Fusion (64-bit, quad-core CPU)
Memorie internă: 32/128/256GB
Cameră principală: 2×12 megapixeli
Cameră secundară: 7 megapixeli
Boxe stereo
Scanner de amprenta
Rezistent la apa IP67
Software: iOS 10
Culori: Jet Black, Black, Silver, Gold, Rose Gold

Fără căști!

Noul iPhone 7 se desparte de mufă audio jack de 3,5 mm, și oferă la schimb căștile wireless AirPods. Acestea, dotate cu un chip wireless W1, vor reda aceeași claritate și perfecțiune a sunetului, fără firele care ne dau atâtea bătăi de cap. Cu autonomie de până la 5 ore, aceste căști îți vor garanta o utilizare mult mai simplă, mai light și aduce Apple cu un pas înaintea tuturor. De notat este că, pentru nostalgici, noul iphone 7 include și un adaptor de la mufă lightning la cea jack de 3,5 mm, așa că în continuare vei putea ascultă muzică la căști cu fir.

Te va interesa și: Rezistența la antibiotice, redusă cu ajutorul unei aplicații pe iPhone

iPhone 7

Rezitența la apă este remarcabilă. Poți să îți iei smartphone-ul oriunde, fie la piscină, fie într-o aventură off-road, deoarece noile modele iphone sunt prevăzute cu rezistentă la apa și praf, certificate IP67, ceea ce înseamnă că poți inclusiv să stai cu telefonul în apă până la un metru adâncime, timp de 30 de minute! Cele două noi device-uri își păstrează același corp de aluminiu și sticlă, și au aceleași dimensiuni și aceleași caracteristici de design că iphone 6 și 6 Plus, însă diferența din interior este remarcabilă. Ambele ecrane sunt cu 25% mai luminoase și dispun de o gamă mult mai largă de culori. În plus au o sensibilitate mult mai mare. Luminozitatea telefonului este impresionantă și puțini sunt ceicare-l vor folosi la capacitatea maximă, alrfel decât la redarea fotografiilor.

Este interesant și: Cele mai bune aplicații iPhone pentru studenții la medicină

iPhone 7, cel mai colorat smartphon

La exterior, corpul telefonului dispune de 4 culori trendy: jet-black, silver, gold și rose-gold. Jet-black înlocuiește celebrul space gray și, de asemenea, vine în două variante inovatoare, pentru toate gusturile: fie lucios sau mat. Pe spatele telefoanelor se observă puțin ieșită în afară cameră foto, mult mai bine observată la iphone 7 Plus, care dispune de 2 camere principale. În sfârșit, butonul de Home nu mai trebuie apăsat, deoarece dispune de o nouă caracteristică. Este vorba de un touch-pad, mai degrabă, sensibil la presiune, care nu mai trebuie apăsat, ci doar atins. De asmenea, senzorul Touch ID este încă disponibil, punând la dispoziția utilizatorilor o mai multă siguranță, telefonul putând fi deblocat doar cu ajutorul amprentei unice.

iphone-7

Cel mai puternic!

Noile iphone-uri dispun de cel mai puternic chip Apple de până acum, noul A10 Fusion. Este un procesor quad-core de 64 biți, despre care Apple spune că este cu 40% mai rapid decât A9. De asmenea, performanțele grafice vor fi cu 50% mai bune decât la A9 și de 3 ori mai bune decât la A8. Apple a creat, de asemenea, un controller de performanță, pentru a stabili ce nuclee vor fi atribuite fiecărui tip de acțiune. Bateria noilor smartphone-uri Apple este și ea mai bună, promițând cu până la 2 ore în plus de funcționare față de iphone 6S și 6S Plus. Apple promite 40 de ore de redare audio wireless playback și 13 ore de redare audio directă.

Citește și: Google și Apple reinventează sănătatea (industria de sănătate)

iPhone 7 Plus este primul telefon Apple cu dual-cameră și are lentile de 56 mm, cu o deschidere f/2.8, și cu o nouă caracteristică: zoom integrat. Camera – complet nouă, surprinde detalii uimitoare și ai posibilitatea de a surprinde detalii. Ambele camere au 12 MP, și dispun de stabilizare optică și un senzor de mare viteză. Cameră detectează automat fețele și corpurile din imagine, caracteristică True Tone este și ea îmbunătățită, deoarece dispune de 4 LED-uri care oferă cu până la 50% mai multă lumina mai ales în scenariile întunecate. Și cameră frontală primește un upgrade, sărind la 7 MP, și având în dotare culori mai vii și stabilizare automată a imaginii.

Citește și: ResearchKit, de la Apple, revoluționează studiile medicale

Ce ar mai fi de spus în plus?

iPhone 7 este la fel de elegant ca și predecesorii săi. Are un design rotunjit cu aceleași dimensiuni ca și predecesorul și, puțin mai ușor. Merită pomenite difuzoarele stereo, cu unul la partea de sus și una la baza receptorului cu o redare incredibil de clară perfectă pentru filme și jocuri. Mai trebuie adăugat că IPhone 7 a fost lansat împreună cu iOS 10, cu facilități importante față de iOS 9.3.

Siri este mult mai inteligent, extrem de logic, la dialog simplu, versatil și cu o doxă importantă de umor. Am testat: ”Siri, you are great!” iar răspunsul a fost de nota zece: ”Wow, thanks a lot. I can say this to Apple?”.

Sursa: apple.com