Aplicația DietSensor îți spune exact ce conțin alimentele din farfurie

Dacă vrei să știi exact ce conțin alimentele din farfurie, cea mai bună soluție o reprezintă un dispozitiv minune și aplicația DietSensor.

ConsumerPhysics a prezentat DietSensor: o aplicație de-a dreptul magică care însoțește și face funcțional scanerul SCIO. El îți permite să știi câte calorii, câți carbohidrați, ce conținutul de grăsimi și proteine sunt în alimentele pe care le mănânci. Scanerul SCIO nu analizează alimentele în forma lor ambalată, nu citește etichete, ci prezintă, în detaliu, compoziția nutritivă a alimentelor gata puse în farfurie.

Citește și TOP 3 aplicații Android pentru slăbit

Acesta scaner și aplicația asociată lui prezintă compoziția exactă din punct de vedere nutritiv a alimentelor din farfurie printr-o analiză instantanee prin spectroscopie în infraroșu, prin interpretarea exactă a modului în care fiecare moleculă vibrează și își spune cu precizie ce conțin alimentele din farfurie, în momentul în care le ai în față sau le-ai scos din cuptor sau din oală!

Aplicația și scanerul pot fi folosite oriunde: acasă, la restaurant și funcționează pentru orice fel de alimente fie că sunt alimente crude, coapte, fierte, lichide sau solide. Aplicația DietSensor prezintă date clare din punct de vedere nutritiv. Cu alte cuvinte nu doar că știe ce mănânci, dar poate spune și cât mănânci, dacă vei combina acest scaner cu un cântar digital de buzunar, aplicația fiind compatibilă și cu acesta.

ce conțin alimentele din farfurie

Acest tip de dispozitive arată modul în care evoluează tehnica, utilitatea pe care o capată unele din intrumentele și aparatele pe care nu le credeam ieșite din birouri și de cât de utile sunt toate acestea pentru o viață echilibtată.

Citește și MyFitnessPal, un calculator de calorii eficient

După ce ai scanat mâncarea, scanerul SCIO va transmite informațiile dietetice la aplicație prin bluetooth. Ecranul dispozitivului mobil pe care rulează aplicația va analiza valoarea calorică a alimentului și îl va adaugă la lista cu alimente consumate în ziua respectivă, astfel că poți să știi în fiecare moment câte calorii ai consumat și care a fost valoarea nutritivă a alimentelor ingerate. Aplicația te poate avertiza când ai atins limita normală a caloriilor zilnice, te avertizează dacă ai depășit necesarul de nutrienți sau dacă nu l-ai atins și îți poate spune exact ce cantitate de grăsimi, proteine și carbohidrați ai consumat sau ce-ți lipsește. SF? Nu! O simplă aplicație și un mini-scaner extrem de inteligent!

ce conțin alimentele din farfurie

Aplicația este foarte utilă celor care au probleme de nutriție, controlul atât de riguros al nutrienților și sistemele de alarmă ale aplicației fiind mai mult decât utile celor care trebuie să respecte o dietă, calor care trebuie să știe exact câți carbohidrați, grăsimi și proteine au consumat și celor care vor să slabească, prin contabilizarea strictă a caloriilor.

Citește și: Cântar digital de buzunar

Sistemul DietSensor și scanerul SCIO au fost gândite ca un aliat pentru diabetici, unde compoziția alimentelor și raportul între nutrienții de bază sunt esențiale, dar s-a dovedit util unui număr foarte mare de persoane.

Desigur că un instrument atât de sofisticat vine și cu o serie de costuri, scanerul și aplicația care îți spun ce conțin alimentele din farfurie, fiind undeva în jurul a 250 de euro, iar aplicația este disponibilă pe baza unui abonament lunar.

DietSensor a fost declarată la CES 2016 ”Cel mai inovativ produs”, fiind ales primul dintre alte cele mai bune 27 de inovații digitale din lume.

Produsele înscrise în acest program sunt evaluate de un juriu de designeri industriali independenți, ingineri independenți și membri ai mass-media comerciale pentru a onora un produs cu adevărat inovator.

Ești în căutarea unor rețete sănătoase? Încearcă Aplicație de rețete pentru diabetici