dispozitive wearables

Revoluția wearable ocupă Europa

Mai mult de jumătate din tinerii germani folosesc dispozitive purtabile. Pentru fitness sau în monitorizarea bolilor cronice

 

Un studiu recent Kantar arată că reprezentanții generației Millenials (născuți în anii ’80 și ’90) folosesc deja în mod natural dispozitivele care le furnizează informații despre sănătate.

46% dintre intervievații germani (toți în zona de vârstă 18-34 ani) au declarat că utilizează gadgeturi de tip fitness și au la dispoziție date despre starea lor de sănătate și activitate (număr de pași, calorii, puls).

Alte 10 procente folosesc dispozitive purtabile care îi ajută în bolile lor cronice (mai ales în diabet și hipertensiune). De altfel, în zona diabetului există deja o „revoluție” separată pentru noi dispozitive și senzori, în timp ce oferta de aplicații pentru diabet, pe Android sau pentru iPhone este și ea vastă.

Accesul la informații de bază despre starea de sănătate generează un sentiment de nevoie de autocontrol, 60% din repondenți indicând faptul că prezența cifrelor îi ajută în schimbarea stilului de viață, eventuale diete etc.

În zona lucrurilor negative, securitatea datelor personale a punctat pe primul loc.

„Pacienții noilor generații au din ce în ce mai multă putere de decizie în ceea ce le privește sănătatea și faptul că și-o pot monitoriza între vizitele la doctor îi motivează să aibă grijă într-un mod din ce în ce mai activ de sănătatea lor”, a declarat Anna Ostermeier, directorul diviziei de sănătate de la Kantar. „Un pacient mai informat necesită și o altă abordare din punctul de vedere al medicului și această nouă abordare este un lucru la care și medicii și pharma trebuie să se gândească din ce în ce mai mult.”

Citește și Generaţia Millenials. Cine sunt și cum vor schimba lumea

 

Sursa Kantar Health