Activity Tracker – aplicaţia care măsoară activitatea fizică, fără să afecteze bateria telefonului

Activity Tracker este o aplicație dezvoltată de un român, care te ajută să fii mai activ, monitorizând numărul pașilor zilnici, caloriile arse sau distanțele parcurse, făcând calcule în funcție de profilul tău personal, pentru a te ajuta să faci o schimbare în viața ta și să fii mai activ.

Sedentarismul este un factor de risc pentru dezvoltarea a numeroase boli cronice, iar mersul pe jos sau alergatul sunt metode simple și eficiente pentru a fi mai activi în fiecare zi. Pe lângă o alimentaţie echilibrată şi variată, activitatea fizică este intens încurajată pentru un stil de viaţă sănătos, iar cuantificarea nivelului de antrenament este utilă pentru a putea îndeplini obiectivele propuse sau pentru a obține anumite beneficii specifice. Tocmai în acest scop sunt dezvoltate numeroase dispozitive şi gadget-uri care măsoară paşii, caloriile arse sau realizează diferite grafice de activitate fizică. Multe necesită însă purtarea permanentă de către utilizator şi reîncărcarea constantă, uneori chiar zilnică.

Citeşte şi: Aplicaţii pentru telefon. Exerciţii pentru acasă

O alternativă la aceste dispozitive este dată de propriul smartphone care poate fi transformat într-o unealtă de monitorizare a activității fizice zilnice, simplu și eficient.

Majoritatea aplicaţiilor pentru smartphone folosesc GPS-ul, care deşi prezintă eficienţă crescută, consumă bateria telefonului mult prea repede. Activity Tracker vine însă în ajutorul tău, permițând măsurarea activității zilnice fără să afecteze bacteria şi fără necesitatea unor accesorii suplimentare de fitness.

Efectele se datorează procesorului de mişcare integrat al telefonului, în locul GPS-ului. Cu ajutorul acestuia, aplicația monitorizează:

  • numărul de pași efectuați într-o zi;
  • numărul treptelor urcate;
  • distanța parcursă;
  • caloriile arse;
  • timpul total din zi în care ai fost activ.

Cosmin Unguru aplicatie fitness

Aplicația a fost concepută din dorința de a combate sedentarismul și de a ajuta oamenii să îmbrățișeze un stil de viață sănătos și activ. Cosmin Unguru, dezvoltatorul Activity Tracker, menționează: „Am lansat Activity Tracker pe piață în iulie 2015, iar de atunci am actualizat-o în mod constant pentru a oferi utilizatorilor o experiență de navigare cât mai agreabilă. Recent, pe 3 noiembrie 2017 mai exact, am lansat versiunea 2.6 care conține o serie de îmbunătățiri, inclusiv update-uri pentru iPhone X.

Aplicația care te poate ajuta să fii mai activ are 4,5* din 450 de review-uri și rating-uri în Statele Unite, dar din păcate este încă necunoscută în România.

Prin înregistrarea parametrilor menționați anterior, aplicația te ajută să îți îmbunătățești condiția fizică, să devii și să te menții motivat, să te antrenezi eficient și să îți atingi obiectivele în materie de sport.

Te-ar putea interesa şi: Medicina digitală contribuie în mod esenţial la sănătatea oamenilor

Toate datele sunt măsurate și corelate cu o serie de parameri ca genul, greutatea sau înălțimea utilizatorului, ulterior sunt stocate și analizate, comparând rezultatele cu cele anterioare pentru a-ți putea analiza evoluția personală.

Pentru a te ajuta să te automotivezi în ceea ce priveşte stilul de viaţă activ, vine cu posibilitatea de setare a obiectivelor de paşi zilnici sau săptămânali. Îți poți stabili obiective proprii, îţi analizează rezultatele şi îți arată statistici din oră în oră sau la anumite intervale de timp, pentru a te menține motivat să realizezi ce ţi-ai propus.
Măsoară nivelul tău de activitate zilnică, cât de activ eşti din punct de vedere fizic, te motivează să îți atingi obiectivele de antrenament şi să îţi îmbunătăţeşti anduranţa.

Interfaţa grafică este una intuitivă, aerisită şi uşor de utilizat. Progresul zilnic şi lunar este redat cu ajutorul unor grafice sugestive şi concise.
Activity Tracker monitorizare sport

Aplicația poate fi downloadată gratuit din AppStore şi funcționează pe orice iPhone care rulează iOS 9 sau mai recent.

Din păcate, nu există momentan și versiunea pentru Android, dar dezvoltatorul aplicației, Cosmin Unguru, menționează că aceasta este una dintre principalele priorități.

Citește și: Cele mai bune aplicaţii Android pentru fitness