Aplicații pentru biciclete. Cele mai bune

Aceste aplicații pentru biciclete pun telefonul inteligent și bicicleta într-un parteneriat minunat. Rezultă un instrument hibrid, dar extrem de util. Cele doua devin o modalitate perfectă pentru a-ți întreține sănătatea și starea generală de bine.

Există în momentul de față mai multe aplicații pentru biciclete decât au existat vreodată. Tot ceea ce trebuie să faci este să o alegi pe cea care îți este cea mai utilă și să o folosești cu încredere. Aceste aplicații variază în complexitate. Poți alege între cele mai simple aplicații care își furinzează informații despre trase, condițiile meteo în timp real și punctele de interes. Sau le poți alge pe cele care recomandă scurtături practice ale traseului, sau aplicații complexe. Acestea monitorizează, prin bluetooth, ritmului cardiac, viteza și chiar contoare de energie pentru bateria farului. Există și aplicații care te ajută să-ți repar bicicleta.

Practic, cu o minimă căutare poți să găsești o aplicație care să-ți ofere o combinație de servicii ideală pentru nevoile și scopul tău.

Citește și: Brățara fitness – manual de folosire eficientă

Într-o lume în care, în general, competiția calității aplicațiilor este acerbă oferta de aplicații pentru biciclete este foarte variată. Nici nu știi care-i cea mai bună alegere: Wahoo Fitness sau MapMyFitness. Sau TrainingPeaks ori MyFitnessPal, oricum alegeri de nerefuzat. Toate oferă statistici ale activității personale, hărți, monitorizarea și înregistraea vitezei. Plus performanțe personale! Le-am analizat pe toate. Putem să-ți spunem că există variante și pentru cei care preferă lucrurile detaliate. Există și variante pentru cei care nu iubesc amănuntele. Bicicletă să ai că aplicație pe gustul tău, găsești!

Cele mai bune aplicații pentru biciclete și ce îți oferă ele

Cyclemeter transformă iPhone-ul într-un calculator de ciclism de mare clasă. Este similar cu Wahoo Fitness prin bogăția de opțiuni personalizabile și face analize excepționale la final. In plus, nu trebuie să fi conectat la internet, pentru că aplicația face posibil ca iPhone-ul să înregistreze datele și să le prelucreze uletrior.

Descarca Wahoo Fitness  pentru iPhone și Wahoo Fitness pentru Android.

Este un ghid excelent pentru a descoperi locuri noi, are hărți integrate, te cronometrează, și-ți trimite alerte audio pentru oră, ritm cardiac, distanță parcursă și alte variabile cum ar fi datele meteo. Cyclemeter, trimite datele pe Facebook și Twitter. Dacă îl lași aplicația să partajezele rutele tale cu ale altor bicicliști. Cyclemeter nu este, încă, disponibil pentru Android.

Google Maps aplicație perfectă pentru bicicliști

Google Maps este una dintre cele mai bune aplicații pentru biciclete. Partea cea mai frumoasă este că Google Maps nu este doar o aplicație pentru biciclete și o poți accesa de oriunde fie că este un dispozitiv fix sau mobil. Oferă trasee, unele dintre cele bune pentru că au fost analizate cu street view. Google Maps este, cert, unul dintre cele mai bune instrumente de navigare indiferent de mijlocul de locomoție folosit. Are și lipsuri pe care aplicațiile dedicate pentru biciclete le-au speculat, de exemplu nu este interactiv, dar pentru cineva care este în cautarea unor trasee, rămâne cea mai bună alternativă. Google Maps are și un punct forte imbatabil cu instrucțiuni turn-by-turn. Îți pui căștile în urechi și pedalezi fericit și fără nici o grijă pentru că cineva, îți spune exact care este traseul.

Citește și: Garmin lansează Vivosmart HR – noua versiune de brăţară fitness şi Index Smart Scale – primul său cântar inteligent

Aici ai posibilitatea de download Google Maps pentru iPhone și  Google Maps pentru Android

MapMyRide, un sistem de urmărire foarte bun

MapMyRide este oarecum similar cu Cyclemeter, dar beneficiaza de un sistem de urmărire mai bun decat acesta. În plus este capabil să îți urmărească, dacă vrei, și îți poate indica cele mai populare rute pentru biciclete, rețea care se actualizează prin opina celor care au descărcat și folosesc aplicația.  Aplicația funcționează cu orice senzor Bluetooth inteligent. Există și o aplicație premium care spune celor pe care îi selectezi tu, pe unde ești tu și bicicleta ta. Versiunea premium vine cu niste costuri de instalare. În schimb scapi de orice mesaje publicitate,  enervante la un moment dat. MapMyRide  este similar cu Cyclemeter, dar spre deosebire de acesta este compatibil și pentru iOS și Android.

Aici posibilitatea de a descarca MapMyRide pentru iPhone și MapMyRide pentru Android.

Strava – este una dintre cele mai sigure aplicații pentru biciclete și folosește Garmin (Garmin este lider global în ceea ce privește instrumentele de navigare prin GPS pentru piața auto, aviație, marină, activități în aer liber și sport.  Garmin a fost fondată în 1989 de către Gary Burrell și Min Kao) pentru a înregistra și încărca traseele pe care te deplasezi, dar poți utiliza aplicația și pentru a transmite aceste informații și a folosii traseele altora. Toate traseele sunt încărcate, iar Strava face un top al celor mai populare trasee. Poți afla și traseele care pun probleme sau sunt dificile.

Alicații premium, la costuri minime

Ediția premium facilitează o analiză post-traseu, care te face contributor la baza de date a aplicației. Aplicația îți dă detalii cu privire la modul în care alți utilizatori au evoluat pe un anume traseu. Iar asta te ajută să-ți faci o imagine reala cu privire la gradul de dificultate și la accesibilitatea rutei. Este una din cele mai bune aplicații pentru biciclete tocmai prin această interactivitate, fără a-ți solicita personalizarea aplicației sau detalii personale.

Poți descarca aici Strava pentru iPhone și Strava pentru Android

Dark Sky este o aplicație minunată deși nu este o aplicație dedicată bicicliștilor. Deși este extrem de utilă acestora, este bună oricui pleacă la plimbare. Dark Sky este o aplicație meteo, care funcționează ca un serviciu independent. Îți poate spune exact care sunt condițiile meteo în locul în care te afli.

Dark Sky, atent la radiații

Dark Sky oferă ceea ce se numește previziuni hiperlocale, care indică cu precizie vremea în direct, și prognoza pe terme foarte scurt. Poate oferi și detalii amănunțite cu privire la prognoza pentru ziua următoare, cu toate detaliile, de la precipitații, temperatură, indice termic. Ceea ce este minunat este că oferă informații cu privire la radiața UV,  bicicliștii știind cât de utilă poate să fie un astfel de detaliu.

Citește și: 7 minute de antrenament, aplicație fitness pe mobil

Aplicația este disponibilă numai pentru iPhone (poate fi descărcată aici) și implică niște costuri de instalare.

Sursa foto: pexels