Brățara fitness – manual de folosire eficientă

Brăţara fitness e ca abonamentul la salăCând e nouă şi lustruită ai impresia îţi va schimba viață. După trei luni, farmecul noutăţii s-a dus şi revii la realitatea crudă: n-ai căpătat, între timp, corpul de manechin de pe coperta revistei preferate.

Statisticile spun o treime dintre americanii care şi-au cumpărat un dispozitiv purtabil au încetat -l folosească după 6 luni. Cum faci nu devii parte din această cifră? Kieran Alger (expert fitness) are câteva sfaturi pentru tine.

nu crezi brăţara fitness e o baghetă magică

Nu înseamnă o  fii mai în formă doar pentru ţiai pus brăţara fitness pe mână. Când ai înţelegi e doar un instrument ce trebuie folosit corect, va deveni un ajutor foarte motivant. Dacă accepţi partea grea îţi revine, vei avea mult mai mult succes.

Uită brăţara fitness are un contor de calorii

Aceste contoare nu sunt precise pentru nu folosesc decât câţiva indicatori: vârstă, sex, înălţime, greutate, iar rezultatele nu ţin cont de ceea ce este ars de fapt în corpul tău. Cuplarea cu un dispozitiv de măsurare a pulsului poate îmbunătăți calitatea rezultatelor, dar chiar şi aşa trebuie fiţi precauţi.

Stabileşteţi propriile ţinte zilnice

Majoritatea monitoarelor conţin ţinte prestabilite, dar este posibil ca acestea nu se potrivească cu stilul tău de viaţă şi, ca atare, fie prea uşor de atins. Foloseşte-le pentru o săptămână şi, dacă e cazul, modifică-le astfel încât fie provocatoare pentru tine.

Provoacăte singur la concurs

E timpul ţi schimbi obiceiurile. Brăţara fitness înregistrează ce faci toată ziua, dar asta nu are niciun efect asupra obiceiurilor tale. Poţi schimba asta, stabilindu-ţi mici provocări: mergi mai mult pe jos spre serviciu, cel puţin 100 de paşi pe oră etc. Asta te va face mai atent tot timpul, nu doar la totalul de la sfârşitul zilei.

Interacţionează pe reţelele sociale

După ce te vei distra câteva zile câștigând insigne pentru că ți-ai atins țintele, vei avea nevoie de altceva care să-ți mențină interesul. Cea mai bună cale este interacțiunea socială. Fă-ți cont pe una dintre rețelele sociale și vei primi încurajări și ajutor. În plus, vei intra și în competiții amuzante.

Ce face și unde găsim o Brățară fitness?

Recompenseazăte singur

Când noutatea se va fi dus, cifrele afişate de brăţara fitness îşi vor pierde din însemnătate. Păstrează-le relevanţa recompensându-te de fiecare dată când ţiai atins ţinta. Pentru a-ţi urmări progresul, pune câte un leu într-un borcan la fiecare reuşită. La sfârşitul lunii, răstoarnă borcanul şi răsfaţăte cu ceva.

Fii atent la toate activităţile, nu doar la paşi

Pentru a-ţi îmbunătăţi starea generală e important eviţi sedentarismul. Ridicăte de la birou câte 5 minute la fiecare oră şi plimbăte un pic. S-a dovedit asta are un efect foarte bun asupra sănătăţii.

Nu uită brăţara se poate descărca

Dacă nu eşti atent, vei pierde statisticile unei zile. Dacă treaba se va repeta, vei ajunge simţi sunt prea multe goluri şi brăţara fitness a devenit inutilă. Fără ţi dai seama, va ajunge zacă în cutie. Ca nu se întâmple asta, încărcă brăţara în timp ce dormi, dar pune-o lângă telefon, ca  nu uiţi de ea.

Notează ce mănânci

Oamenii de știință au dovedit că notând ceea ce mănânci devii mai atent la ce consumi. Cele mai mari semnale de alarmă sunt în: dimensiunea porției, gramaj și calorii.  MyFitnessPal e o aplicaţie grozavă pentru a face asta pe smartphone şi, în plus, se sincronizează cu majoritatea brăţărilor.

Foloseşte instrumente care lucrează împreună

Brăţara fitness e limitată dacă începi faci antrenamente mai serioase. Dacă eşti alergător, biciclist sau înotător, vei simţi nevoia unor alte dispozitive sau aplicaţii. Pe cât posibil, caută produse care se pot sincroniza pentru a avea o imagine de ansamblu asupra progreselor tale.

Cam astea ar fi sfaturile, dar, nu uita, rămâi motivat şi rezultatele nu vor întârzia apară.

Aici mai multe despre Brățări Fitness – Top 2016

Sursa (text si foto): wareable.com