Evită deshidratarea! Sticla inteligentă te ajută să bei apă

Sticla inteligentă te ajută să urmărești câtă apă bei în fiecare zi și să eviți deshidratarea.

Apa este esențială pentru a fi sănătos, îți îmbunătățește performanțele fizice și intelectuale, dar și starea de spirit și, nu în ultimul rând, te ajută să slăbești. Cu toate acestea, mulți dintre noi au probleme cu deshidratarea.

Povestea sticlei inteligente care te ajută să bei apă a început în anul 2012. Atunci, soția lui Xiaoliang Li, fondatorul Moikit, a fost spitalizată în urma unor probleme la rinichi. Doamna Li nu se hidrata suficient și astfel au apărut problemele de sănătate. Dornic să-și ajute soția să se însănătoșească, dar și s-o obișnuiască să bea apă, fondatorul Moikit și-a strâns echipa de cercetători în jurul său pentru a găsi o soluție. Astfel, în doar câțiva ani, ei au reușit să scoată pe piață Seed, o sticlă inteligentă care te ajută să eviți deshidratarea și te ajută, la nivel subconștient, să-ți formezi obiceiuri sănătoase.

Evită deshidratarea cu ajutorul telefonului mobil

Câtă apă trebuie să bem?! Iată câteva aplicaţii mobile care știu

Începem diminețile cu o ceașcă de cafea, când primul lucru pe care ar trebui să-l facem este să bem măcar un pahar cu apă! Studiile arată că 95,3% din populație nu are acest obicei simplu de a bea apă. 65,9% dintre persoane beau apă doar atunci când le este sete, în timp ce doar 4,7% beau apă regulat. Deși deshidratarea provoacă numeroase probleme de sănătate, iar aspectul pielii capătă aspect îmbătrânit, uităm să bem apă, oricât de banal sună.

Citește și Brăţara fitness – Top 2016 pe diferite categorii

Cum te ajută Seed?

  1. Creează obiceiuri sănătoase. Sticla inteligentă Seed îți urmărește consumul de lichid și îți dă un semnal (vibrează) atunci când uiți să bei sau când organismul tău are nevoie de mai multă apă – de exemplu când alergi sau faci exerciții fizice. De-a lungul timpului, aceste semnale te vor ajuta să-ți creezi un obicei firesc și sănătos de a te bea apă, evitând deshidratarea.
  2. Monitorizează sănătatea. Seed înregistrează consumul de apă și împreună cu alte date, cum sunt greutatea corporală, calitatea somnului, exercițiile fizice, îți construiește un profil complet al sănătății. Fiecare înregistrare se încarcă în timp real în aplicația Moikit, pe smartphone, sau într-un alt dispozitiv inteligent pentru monitorizarea exercițiilor (Up by Jawbone, Fitbit și Runkeeper) și îți poți urmări progresele făcute. Softul înglobat în capacul sticlei se conectează prin bluetooh la telefonul tău (fie că funcționează cu sistem de operare Android sau iOS), astfel încât poți urmări progresele făcute.
  3. Îți amintește să bei apă. Introducând în softul sticlei câteva date simple precum vârstă, greutate, obiceiuri zilnice sau temperatura mediului ambiant, Seed îți va face un program personalizat pentru a bea apă, care să corespundă nevoilor tale, evitând deshidratarea. Prin vibrații scurte, dar și prin semnale luminoase (LED) aflate pe capac, Seed îți va aminti să consumi suficientă apă în fiecare zi.
  4. Conservă temperatura lichidului. Sticla inteligentă păstrează temperatura apei reci pentru 24 de ore. Dacă îți dorești să bei un ceai cald, Seed îți păstrează temperatura lichidului fierbinte pentru 12 ore.
  5. Te avertizează. Nu doar să bei apă, ci și despre calitatea apei din sticlă. Este știut faptul că după un timp, apa poate căpăta gust ciudat. Seed analizează calitatea apei și te avertizează când aceasta nu mai este potabilă.

Citește și Aplicații care măsoară pulsul

Cum recunoști deshidratarea

Senzația de sete este primul semn al deshidratării. Fiecare organism reacționează în felul său, dar următoarele simptome comune trebuie să-ți dea de gândit:

  • Ai urina închisă la culoare.
  • Lipsa salivei. Ai gura uscată.
  • Îți simți ochii uscați.
  • Ai crampe musculare, amețeli și stări de vomă.
  • Resimți o stare de slăbiciune generală

Evită deshidratrea și vezi cum te ajută sticla inteligentă să bei apă!

 

Sticla inteligentă Seed este disponibilă în trei variante: 350 ml, 420 ml, 500 ml. O poți comanda de aici.

Pentru dimineți pline de energie, citește și Aplicații pentru cele mai bune rețete de smoothie