Soluţii eHealth pentru a te menține sănătos în vacanță

Suntem în plină vară, și dacă nu ai fost deja în vacanță, probabil că plănuiești una. Pentru ca nimic să nu îți strice buna-dispoziție și relaxarea în timpul vacanței, îți oferim o serie de idei în ceea ce privește diferite soluții eHealth care să te ajute să te menții sănătos și să eviți situațiile de urgență

Îți poți proteja mai eficient pielea cu plasturii moderni de monitorizare a expunerii la soare

Un astfel de exemplu este dat de plasturii de la L’Oréal. În 2016, compania a introdus un plasture pentru măsurarea expunerii la soare și alertarea utilizatorului atunci când urmează să sufere arsuri solare. Aplicația produce alerte, iar plasturele își schimbă culoarea pentru a proteja împotriva cancerului de piele. L’Oréal My UV Patch funcționează împreună cu o aplicație de mobil pentru a monitoriza expunerea la radiații solare și pentru a proteja pielea. Recent, au lansat și varianta mult mai mică, ce poate fi plasată chiar pe haine sau pe unghie – UV Sense.

Citeşte mai multe despre My UV Patch, plasturele UV care te protejează de radiațiile solare nocive şi despre UV Sense – cel mai mic dispozitiv pentru protecție solară

Mai sunt disponibile și alte gadget-uri care te ajută să vezi dacă pielea ta este acoperită uniform cu cremă de protecție solară, care măsoară intensitatea radiațiilor, unele chiar analizând anumite zone de piele.

Gadget-uri care te protejează de înec

Astfel de sisteme tehnologice pot schimba conceptul de prim-ajutor în caz de înec. Un grup de specialiști privind siguranța acvatică a dezvoltat dispozitivul iSwimband care poate fi purtat cu ușurință. Senzorii sunt purtați la încheietura mâinii sau la nivelul capului, atașați de ochelarii speciali pentru înot. Sistemul vine împreună cu o aplicație gratuită care va porni o alarmă pe dispozitivul ales după ce sistemul este scufundat timp de 20 de secunde, fiind extrem de util pentru cei mici, mai ales.

Evită alergiile alimentare

Dacă tu sau cineva din familie aveți anumite alergii alimentare, adesea, în vacanţe, este dificil de verificat concret ca alimentele consumate să nu conţină alergenii repectivi, fie că vorbim de alergia la arahide, gluten sau de intoleranță la lactoză. Senzorii speciali pentru detectarea acestor alergeni pot face diferența. Senzorul de gluten Nima a fost introdus în 2016, fiind util pentru persoanele cu alergie la gluten. Dispozitivul portabil poate analiza o mică probă de hrană în două minute, indicând dacă alimentele conțin gluten.

Te poate interesa şi Alergii alimentare. Poate tehnologia să facă diferența?

Dispozitive care îţi analizează nivelul de hidratare

Aportul optim de lichide vara, mai ales la plajă, este absolut esenţial pentru a preveni deshidratarea.

În timp ce soluția cea mai simplă este să consumi multe lichide și să ai mereu apă cu tine, tehnologia e aici pentru a te ajuta suplimentar. Sistemul LVL, disponibil din vara anului 2018, este o brățară de monitorizare a nivelului de hidratare care măsoară hidratarea, ritmul cardiac și activitatea fizică. Indică necesarul tău de lichide în funcție de anumiți parametri și utilizează lumină infraroșie pentru a măsura apa din sânge.

Sfaturi dermatologice la un click distanţă

Iritații pe piele? Poate fi vorba de o mușcătură de insectă sau de o alergie. Tehnologia te poate ajuta să le diferențiezi și să afli exact cauza. Sunt diferite sisteme, majoritatea de telemedicină, care te ajută să fotografiezi cu precizie zona de piele și să transmiți imaginile în timp real pentru a fi analizate. Un astfel de exemplu ar fi First Derm.

Vacanțele sunt medicament pentru trup și suflet, și cercetările sugerează că au un imapct benefic major asupra stării fizice și psihice. Așa că, nu ezita să pleci măcar într-o scurtă vacanța vara asta.

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a avea o vacanţă fără surprize neplăcute:
● Protejează-te de radiațiile ultraviolete. Folosește cremă de protecție solară din abundență și ferește-te de expunerea prelungită la soare.
● Consumă multe lichide și evită alcoolul în exces.
● Limitează cofeina.
● Nu te aventura în mare dacă nu știi să înoți și nu lăsa copiii nesupravegheați în apă.
● Consumă alimente doar din surse sigure și fii atent la portențialii alergeni. Consumă alimente sănătoase, proaspete și naturale, evitând alimentele procesate sau perisabile.
● Folosește repelente pentru a ține întreaga familie protejată de insecte.

Citeşte şi Cât de bun este senzorul de monitorizare a tensiunii de la Samsung Galaxy S9?

Sursă: Medical Futurist