Programare la doctor pe telefon cu noul Samsung S8

O programare la doctor pe telefon pare un lucru avangardist pentru mulți. Noul Samsung S8 are o aplicație preinstalată cu care-ți poți face programare, poți plăti consultația sau să ai acces la informații medicale profesioniste în orice moment

Dincolo de noutățile tehnologice înglobate în nou lansatul model, Samsung a pregătit pentru S8 și o aplicație de sănătate complet regândită. S-Health propune avantaje atât din punctul de vedere a pacienților, cât și a profesioniștilor din sănătate, pentru că probabil noul S-Health țintește să atace și Apple și al său ResearchKit.

În noua aplicație, care vine preinstalată, pacientul poate să-și salveze securizat informațiile despre sănătate, rezultatele analizelor, istoricul medical. Cum ziceam, el poate și să-și stabilească cu ușurință o programare la doctor pe telefon și să și plătească prin aplicație. Mai mult, pentru zonele în care legislația permite (ex. psiholog), pacientul poate avea acces la consultație prin telefon, printr-o linie securizată, 24/24, 7 zile din 7. Aceste sevicii există deja online pe computer, avem și în România – Atlashelp, dar Samsung își propune să mute pe mobil asistența și terapia.

Citește și cum Medicii britanici încep să prescrie aplicații pentru tratarea afecțiunilor

S-Health programare la doctor

Important de știut, legea română nu permitea până acum asistența medicală de la distanță, dar prezența unui pilot guvernamental de telemedicină în patru județe din estul țării a schimbat regulamentele. Asta a permis și altor proiecte punctuale, dar importante, cum e cel sprijinit de Vodafone să funcționeze legal. De altfel, și Peditel, un alt program sprijinit de Vodafone, prin care oamenilor li se oferă asistență de la un medic pediatru și sfaturi pediatrice non stop, prin telefon funcționează pe aceleași principii.

Revenind la Samsung S8, aplicația de sănătate S-Health a debutat ca un companion care îndeamnă la mișcare și cumpătare nutrițională. Număra (de fapt, numără) caloriile, cantitatea de apă băută, pașii și măsura durata activității fizice. Ultimele două, cu marele avantaj în fața altor competitori precum Endomondo sau Runkeeper pentru că măsurătoarea se face fără să fie nevoie să pornim aplicația. Sigur, există multe aplicații experte în măsurarea caloriilor, fitness, dar avantajul S-Health este că sunt toate la un loc.

Citește și Aplicații Android de sănătate. Top 7

De la beneficiile clasice ale unei aplicații de sănătate și până la posibilitatea de a face o programare la doctor prin telefon e cale lungă, dar Samsung pare optimist, mai ales că a investit mult în ultimul timp în sănătatea digitală. Iar acum, încearcă să pună investițiile să producă. De pildă, recentul parteneriat al gigantului corean cu WebMD, plaforma americană de educație pe teme medicale, va oferi pe aceeași aplicație S-Health detaliate explicații și prezentări video ale simptomelor sau particulatităților unei boli sau alta.

Citește și Aplicații gratuite Android pentru medici și studenți

Sursa samsung.com